Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Smartshop

Kolanoot poeder/noot [50 gr.]

Kolanoot verbetert de concentratie, werken licht afrodiserend, verbeteren het lichamelijk uithoudingsvermogen en geven een "high" gevoel.

€ 8,95
Op voorraad
 • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
 • Snelle, discrete levering
 • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Kolanoot heel of gemalen

Kolanoot (cola nitida) is het zaad van een 6 meter hoge boom die groeit in Afrika, Jamaica en Brazilië. Kolanoot was een ingrediënt in Coca-Cola nadat cocaïne werd verboden. Of Kolanoot vandaag de dag nog steeds in Coca-Cola zit is een geheim, het zit in ieder geval nog wel in Pepsi.

In Jamaica en Brazilië wordt Kolanoot nog steeds geconsumeerd als seksuele simulant; vergelijkbaar met cocaïne. Ook wordt Kolanoot voor de maaltijden genuttigd om de spijsvertering te bevorderen en de smaak te verbeteren.

Effecten

Kolanoot is een sterk opwekkend middel. Net als koffie werkt kolanoot stimulerend en slaapverdrijvend. Het psychoactieve effect is echter sterker en anders. Het uithoudingsvermogen neemt toe en honger wordt verdreven. Het zorgt voor een groter concentratievermogen, een helder denkvermogen, werkt licht afrodiserend en kan een zekere 'high' opwekken.

Het vergroot je mentale en fysieke mogelijkheden op bijvoorbeeld het werk en bij het sporten, dansen of seks. Omdat kolanoot op allerlei manieren energie aan de reserves van het lichaam onttrekt, kan het aanvullend worden gebruikt als extra vetverbrander bij een afslankdieet.

Gebruik Kolanoot

Eén theelepel door de koffie, thee of warme chocomel geeft een beetje meer pit. Voor een echte energiekick neem je 2 lepeltjes, bij hogere doseringen kun je niet meer stilzitten. 2 - 6 gram per dag is de dosis die officieel wordt aanbevolen.Wanneer je de smaak van kolanoot niet aangenaam vindt, kun je het mengen met een frisdrank en koud drinken. Om de kalkachtige smaak te verdrijven kun je het ook met een beetje honing innemen.

Kolanoot is goed te combineren met guarana, wat een soortgelijk effect heeft, alleen milder en minder activerend.De kolanoot kan ook in zijn geheel worden gegeten. Net als de Betelnoot dient deze voor een optimale opname te worden gecombineerd met kalk (calciumoxide of calciumhydroxide). De opwekkende eigenschappen blijven in een gehele noot het langst werkzaam, waardoor je de noten gemakkelijk een paar maanden kunt bewaren.

Drankrecept Kolanoot

Je kunt met Kolanoot interessante drankjes bereiden. Dit is een voorbeeld:

INGREDIËNTEN

Portie: 1

 • 1 1/2 ons Cynar
 • 15 ml Kola Cane Syrup 
 • 15 ml Lolo's Mix 
 • sodawater, of Spa Rood

Garneer: citroen schijfje

zo maak je het
 1. Combineer alle ingrediënten behalve het sodawater in een mengbeker gevuld met ijs. Schud tot het afgekoeld is.
 2. Zeef in een Collins-glas en voeg dan handgekraakt ijs toe.
 3. Top met sodawater en garneer met een citroen schijfje.
OPMERKING

Kola Cane Syrup
Voeg 2 volle barlepels kolanootpoeder toe aan zes ons rietsiroop. Schud of roer tot geïntegreerd. zet het op fles en bewaar het tot een maand in de koelkast.

Lolo's Mix
15 gram gepoederd citroenzuur
10 gram gepoederd appelzuur
1/2 liter water
100 ml droog Curaçao

Combineer alle ingrediënten in een groot vat met een afsluitbare deksel en roer tot de poeders zijn opgelost. Zet het op fles en bewaar op een koele, droge plaats.

Toepassingen Kolanoot

De Kolanoot wordt gebruikt om frisdrank (Coca Cola, maar ook gaat het gerucht dat Red Bull het gebruikt) op smaak te brengen en als supplement om de energie te verhogen of om de gezondheid te verbeteren. Maar wat zijn de gezondheidsvoordelen van de kolanoot?

Regenwouden van Afrika

De noot is afkomstig van de groenblijvende kolaboom, die voorkomt in de regenwouden van Afrika. In de stervormige vruchten van de boom bevinden zich witte schelpen, die de zaden of Kolanoten bevatten.

In Nigeria is het een belangrijk cultureel symbool voor veel etnische groepen. Het wordt aan gasten gegeven op bruiloften, begrafenissen en naamgevingsceremonies, maar het wordt ook gebruikt in de geneeskunde. Het ceremonieel breken van de Kolanoot is belangrijk om mensen zich welkom te laten voelen in een dorp of (stam)bijeenkomst.

Gezondheid

De Kolanoot heeft enkele gerapporteerde voordelen voor de gezondheid. Laten we eens kijken welke voordelen en andere informatie er allemaal zijn over deze tropische noot.

Snelle feiten over de kolanoot:

 • De noot is relatief groot, ongeveer zo groot als een kastanje.
 • De Kolanoot heeft een bittere smaak maar wordt zoeter naarmate hij wordt gekauwd.
 • De Kolanoot kan gunstig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen.
 • Of het nu in supplementvorm wordt ingenomen of wordt gekauwd, Kolanoten kunnen bepaalde bijwerkingen hebben.

By T.K. Naliaka - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37527297

Gezondheidsvoordelen

Wat de gezondheidsvoordelen betreft, kunnen we kolanoten het beste vergelijken met koffie.

Verschillende mogelijke voordelen van de Kolanoot en zijn producten zijn onder meer:

 • Toename van de bloedsomloop : De cafeïne en theobromine in de kolanoot kunnen de hartslag versnellen, waardoor de bloedsomloop toeneemt.
 • Boost voor stofwisseling : Kolanootproducten bevatten cafeïne, wat de stofwisseling van een persoon een boost kan geven. Een hoge stofwisseling bevordert het afslanken.
 • Hulp bij de spijsvertering : Kolanootpoeder en extract kunnen de spijsvertering helpen. Men denkt dat ze de productie van maagzuur bevorderen, wat de effectiviteit van het spijsverteringsenzym in de maag verhoogt.
 • Boost naar energieniveaus : de kolanoot stimuleert op natuurlijke wijze het centrale zenuwstelsel , wat de alertheid kan verhogen en het energieniveau kan verhogen.
 • Antibacteriële voordelen : Een studie gerapporteerd in het Journal of Biosciences and Medicines geeft aan dat het gebruik van Kolanootextract de groei van schadelijke bacteriën zou kunnen stoppen.

Er zijn verschillende gezondheidsproblemen die kunnen worden verbeterd door de consumptie van de kolanoot.

Prostaatkanker

Hoewel er geen uitgebreide studies zijn uitgevoerd, geeft vroeg onderzoek aan dat bepaalde verbindingen in de kolanoot het risico op prostaatkanker kunnen verminderen .

Over het onderzoek wordt nog gedebatteerd, maar men denkt dat de fyto-oestrogenen in kolanoten kankercellen kunnen doden en de groei van tumoren kunnen stoppen.

Let op: dit uitdrukkelijk geen medische claim, maar dit zou blijken uit bepaalde onderzoeken die echter nog geen onderdeel waren van uitgebreide studies.

Langzame stofwisseling

Mensen met een langzame stofwisseling kunnen baat hebben bij het gebruik van producten die Kolanoot bevatten. Dit effect maakt Kolanoot populair bij obesitas patiënten. Aandoeningen die het metabolisme van een persoon kunnen beïnvloeden, zijn onder meer een laag testosteron , de ziekte van Graves en het syndroom van Cushing.

Kolanoot

Migraines

De Kolanoot kan nuttig zijn voor mensen met migrainehoofdpijn . Migraine tast vaak de bloedvaten in het hoofd aan en cafeïne is gebruikt voor hoofdpijn .

De theobromine en cafeïne in de Kolanoot kunnen de bloedvaten in de hersenen verwijden of verwijden, wat migrainepijn zou kunnen verminderen. 

Ook hier betreft het vooralsnog proefondervindelijke resultaten die niet zijn gestaafd op erkend medisch onderzoek.

Astma

Hoewel het misschien niet wordt aanbevolen als een behandeling voor aandoeningen van de luchtwegen, kunnen Kolanoten nuttig zijn voor mensen met bepaalde ademhalingsproblemen, zoals astma. De cafeïne in Kolanoten kan werken als een luchtwegverwijder, wat betekent dat het de luchtwegen opent om de ademhaling te vergemakkelijken.

Toepassingen

In bepaalde Afrikaanse landen wordt de Kolanoot gekauwd tijdens ceremonies en rituelen. Het wordt ook gebruikt om de adem te zoeten. Een andere toepassing van de Kolanoot in de westerse wereld is als smaakstof voor frisdrank.

De Kolanoot wordt ook gebruikt als additief in energiedrankjes en prestatieverbeteraars. In sommige gevallen wordt het gebruikt in de vorm van een extract of poeder. Precies door het gebruik in energiedrankjes ontstaat er met grote regelmaat een tekort op de wereldmarkt.

De noot wordt gekookt om de kola te extraheren of kan tot poeder worden vermalen. In bepaalde delen van de wereld wordt de noot gebruikt als een soort alternatieve geneeskunde. Vele sjamaans wereldwijd gebruiken gemalen Kolanoot als ingrediënt voor hun recepten.

By Marco Schmidt[1] - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4051566

Voeding

 

De Kolanoot bevat ongeveer 2 tot 3 procent cafeïne en 1 tot 2 procent theobromine, die beide als stimulerend middel werken wanneer ze worden geconsumeerd.

Cafeïne is het stimulerende middel dat vaak wordt aangetroffen in koffie en cola-frisdranken. Theobromine komt van nature ook voor in groene thee en chocolade. De kolanoot bevat ook micronutriënten, waaronder kalium , magnesium en calcium .

Risico bij gebruik

Kolanoten en producten die kolanoot bevatten zijn misschien niet voor iedereen geschikt.

Iedereen die allergisch is voor noten moet ook kolanoten vermijden. Een allergische reactie op kolanoten kan symptomen omvatten, zoals:

 • netelroos
 • maagklachten
 • ademhalingsproblemen

Mensen met bepaalde medische aandoeningen kunnen ook worden geadviseerd geen producten te gebruiken die kolanoten bevatten. Kolanoten zijn bijvoorbeeld mogelijk niet goed voor mensen met hoge bloeddruk of bepaalde hartaandoeningen vanwege hun stimulerende effect.

Iedereen die moeite heeft met inslapen of doorslapen, wil misschien ook de Kolanoot vermijden. Het hoge cafeïnegehalte in de noot en de supplementen die het bevat, kan het centrale zenuwstelsel stimuleren en het slapen moeilijk maken, vooral voor mensen die gevoelig zijn voor cafeïne.

Kolanoot en bloeddruk

Bijwerkingen Kolanoot

 

Het risico op bijwerkingen kan variëren en toenemen, afhankelijk van hoeveel van de noot wordt gegeten. Mogelijke bijwerkingen van de Kolanoot zijn:

 • Slaapproblemen : Het gebruik van producten die kolanoten bevatten, kan leiden tot slapeloosheid of problemen met inslapen of doorslapen. Mensen met slaapstoornissen kunnen het advies krijgen om stimulerende middelen die cafeïne bevatten, waaronder kolanoten, te vermijden.
 • Verhoogde bloeddruk : Omdat de actieve ingrediënten in de kolanoot stimulerend zijn voor het lichaam, kan de noot de bloeddruk verhogen . Mensen die al een hoge bloeddruk hebben of bloeddrukmedicatie gebruiken, moeten hun arts raadplegen voordat ze een product gebruiken dat Kolanoten bevat, of bij het gebruik van het poeder.
 • Beverigheid : Omdat kolanoten het centrale zenuwstelsel kunnen aantasten, kunnen ze leiden tot beverigheid, tremoren en angstgevoelens. Mensen met angst kunnen bijzonder vatbaar zijn voor beverigheid van Kolanoten.
 • Misselijkheid : te veel eten van Kolanoten kan maagklachten veroorzaken. Sommige mensen kunnen ook buikpijn krijgen vanwege de verhoogde productie van maagzuren, die Kolanoten kunnen veroorzaken.

Waarschuwing

De bijwerkingen zijn vergelijkbaar met die van koffie; rusteloosheid of slapeloosheid. Neem Kolanoot niet te laat in de middag omdat je dan misschien niet zou kunnen slapen. Langdurig en intensief gebruik kan leiden tot gewenning en verschijnselen als slapeloosheid, nervositeit en een verhoogde bloeddruk.

Meer informatie

Meer informatie
SKU 534534
levertijd direct
Inhoud verpakking 50 gram

Reviews 1

5 / 5
wappie wappie wappie wappie wappie
 • 5 wappies 1
 • 4 wappies 0
 • 3 wappies 0
 • 2 wappies 0
 • 1 wappie 0
 • Kwaliteit
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Prijs
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Waar voor je geld
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Aan te bevelen
  wappie wappie wappie wappie wappie

Artikelen die hierop lijken

Verzendpartner:

Betaalopties: