Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

EHBW

Eerste Hulp Bij Wappen.
Soms hoor je het wel eens: het is misgegaan met wappen. Alle overheidsinstanties doen druk hun best om allerlei websites in het leven te houden en geven daarop goedbedoelde adviezen voor als er onverhoopt iets mis gaat met wappen. Bij de wapwinkel hebben we de EHBW
Uit de hieronder gegeven adviezen kunnen geen rechten worden ontleend. De makers van deze site zijn op geen enkele manier aansprakelijk voor de gevolgen van het opvolgen van de tips en of adviezen. De teksten zijn samengesteld op basis van op internet gevonden documentatie, medisch-wetenschappelijke boeken en uiteraard ervaring.

GHB

Te veel GHB op?
Eén van de grootste misverstanden is: probeer iemand wakker te houden. Wanneer iemand een overdosis GHB heeft genomen, zal het niet lukken om deze persoon wakker te houden. Het is zaak om te weten wat de persoon nog meer heeft gebruikt naast GHB. Vooral alcohol, tranqulizers, slaapmiddelen en anti-depressiva zijn gevaarlijk in combinatie met GHB. Al heb je maar een vermoeden dat het slachtoffer combinaties van deze heeft gebruikt en buiten bewustzijn raakt, neem dan altijd contact op met een arts. Betreft het echter een kleine overdosis in combinatie met speed, xtc of cocaine: maak je dan geen zorgen. Leg de persoon die out gaat op zijn zij en blijf bij de persoon aanwezig. Na 2 tot 3 ur zal de persoon vanzelf wakker worden. Bij twijfel waarschuw je natuurlijk altijd een arts, laat daar geen misverstand over bestaan!!!
Tip: schaf het boek met de titel: Tussen Narcose en Extase aan en je kennis van GHB zal je anders om doen gaan met deze drugs.
klik hier om het boek te bestellen

Wanneer je persé GHB wilt gebruiken is het  verstandig dat je bepaalde maatregelen neemt. Een te hoge dosering kan immers flinke gevaren opleveren! 
Dosering
Neem slechts een kleine hoeveelheid (0.5 tot 0.75 gram (een kwart tot een half buisje)) om een overdosis te voorkomen. Neem dus een minuscuul slokje en wacht tot de GHb in je bloedbaan terecht is gekomen. Wacht teminste zestig minuten op enig effecten en wanneer je bijnemen noodzakelijk acht is het van belang om het rustig aan te doen. Het duurt immers gemiddeld twee uur voordat de volledige dosis GHB uit je bloed verdwenen is.
Na het nemen 
Het is van belang dat je niet meer GHB neemt wanneer je het effect van de drugs nog voelt. Wanneer je door de GHB in slaap dreigt te vallen moet je niets eten: er bestaat dan een kans dat je stikt in je eigen braaksel als je gaat overgeven. De kans op overgeven is relatief groot, want zeker een beginnende gebruiker kan goed misselijk worden van GHB. Combineer GHB daarnaast nooit met andere drugs of alcohol of slaap- of kalmeermiddelen..
Nooit alleen
Aangezien GHB de nodige risico’ s heeft is het van belang om het te nemen in het bijzijn van anderen. Bij voorkeur een 'sitter', iemand die zelf niets neemt. Gaat er dan iets mis dan kan de sitter je gerust stellen.Gebruik met mate en luister naar je lichaam!
RAADPLEEG BIJ TWIJFEL ALTIJD EEN ARTS OF BEL 112

PADDO’S
Te veel paddo’s op?
Tript iemand verkeerd van de paddo’s of heeft de persoon er te veel op? Dan is het belangrijk dat je bij hem of haar in de buurt blijft en hem of haar gerust probeert te stellen! Zorg er voor dat de persoon niet oververhit raakt en probeer hem of haar wat te laten drinken, bij voorkeur een fruitsapje. De halucinerende werking van paddo’s blijft gedurende een bepaalde tijd werken in het lichaam. Dit is bijna niet te remmen. Een slechte trip moet, zoals dat heet, worden uitgezeten.
RAADPLEEG BIJ TWIJFEL ALTIJD EEN ARTS OF BEL 112

CANNABIS
Te veel geblowd?
Iemand die te veel heeft geblowd, of te hard gaat, heeft vaak parnoïde verschijnselen. ‘gek in je hoofd’ noemen sommigen het ook wel. Omdat door de werkzame stof in wiet, thc, je bloedsuikerspiegel daalt, helpt suiker tot je nemen om deze spiegel weer iets omhoog te brengen. Als je thuisbent neem je dus één of twee suikerklontjes en als je niet thuis bent koop je een Mars, Snicker of neem je een Cola’tje.
RAADPLEEG BIJ TWIJFEL ALTIJD EEN ARTS OF BEL 112

XTC of MDMA
Te veel xtc op?
Hoewel het moeilijk te constateren zal zijn, is het wel belangrijk dat wanneer je het vermoeden hebt dat iemand te veel xtc/mdma op heeft, deze persoon niet oververhit raakt. Denk nu niet direct aan een koude douche, want dat is echt levensgevaarlijk! Een natte handdoek in de nek en regelmatig iets te drinken, maar ook zeker niet te veel drinken! Vitamine C remt wel de werking van MDMA, dus een vruchtensapje kan bijdragen aan een sneller herstel. Ook hier weer de regel dat je iemand niet alleen moet laten!
RAADPLEEG BIJ TWIJFEL ALTIJD EEN ARTS OF BEL 112

Kethamine
Te veel kethamine op?
Een echte overdosis kethamine is bijzonder gevaarlijk. Kethamine is een verdovingsmiddel voor kleine dieren, wat na preparatie als poeder door mensen gebruikt wordt. Omdat het middel een verdovingsmiddel is, is een overdosis bijzonder gevaarlijk als het slachtoffer niet meer bij kennis is. Waarschuw in dat geval altijd direct een arts of bel 112 en vertel wat het slachtoffer heeft genomen. Het bezit van drugs is strafbaar, het gebruik niet.
Blijft het slachtoffer wel bij kennis maar is de ervaring angstig, dan spreken we over een zogenaamd K-hole. Zorg dat het slachtoffer niet alleen gelaten wordt en dat hij of zij niet op de tocht zit. Stel hem of haar gerust en wacht samen tot de werking van de kethamine over is. Dit kan tot wel 2 uur duren.
RAADPLEEG BIJ TWIJFEL ALTIJD EEN ARTS OF BEL 112

EHBW
» HULP INSTANTIES:
www.unitydrugs.nl
www.trimbos.nl
www.drugsinfoteam.nl

Verzendpartner:

Betaalopties: