Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Smartshop

GABA 120 caps

GABA 120 capsules
€ 32,95
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

GABA capsules 120 stuks

GABA bevat gamma-aminoboterzuur dat je helpt te ontspannen en je een gevoel van welzijn geeft. Het dient als voedingssupplement gebruikt te worden. 

Neutrotransmitter

GABA wordt geproduceerd in de hersenen en dient als neurotransmitter; het bevordert de communicatie tussen zenuwcellen en beperkt zo stress gerelateerde zenuwimpulsen tot een minimum. Daarom wordt GABA ook wel de lichaamseigen tranquilizer genoemd. Met deze capsules zal de hoeveelheid GABA in de hersenen altijd voldoende zijn, waardoor een constante rust wordt ervaren. Stress-situaties en onrust krijgen geen kans meer. 

Dosering

Neem 1-3 capsules per dag met een ruime hoeveelheid water. Neem niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid. 


Elke capsule bevat: 

- Gamma-aminoboterzuur 500 mg 
Overige ingrediënten: microcrystalline cellulose, magnesium-stearaat 

Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Niet gebruiken in combinatie met alcohol. Raadpleeg uw arts bij gelijktijdig gebruik van andere (genees)middelen. 

Buiten bereik van kinderen houden. Koel en droog bewaren. 


Meer informatie over GABA:


Gamma-aminoboterzuur, beter bekend als GABA is een aminozuur dat in het menselijk lichaam fungeert als neurotransmitter. Het wordt in het lichaam gevormd uit glutaminezuur door decarboxylering onder invloed van het enzym glutamaatdecarboxylase (GAD). De werking van GABA is vooral inhibitoir, dat wil zeggen dat het de werking van andere neuronen remt. Deze remming vindt voornamelijk plaats in het limbisch systeem. 

Een tekort aan GABA kan onder andere ontstaan door een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen of blootstelling aan vergif. Dit uit zich in angst, geïrriteerdheid en slapeloosheid. 

Rusteloosheid

Stoffen die de remmende werking van GABA versterken (GABA-agonisten, het tegenovergestelde is GABA-antagonist) kunnen worden gebruikt als medicijn tegen epilepsie en rusteloosheid. Benzodiazepines zijn een voorbeeld van GABA-agonisten. 

Italiaanse onderzoekers gaven GHB aan muizen, samen met verschillende anti-GHB-middelen. Muizen die zowel GHB als NCS-382 kregen, een middel dat de receptor voor GHB blokkeert, kwamen makkelijk onder de invloed van GHB. Muizen die middelen kregen die ook de receptor voor GABA blokkeerden, kwamen echter niet onder de invloed van GHB. GHB zelf doet dus niet zoveel. GHB zet om in GABA. GABA veroorzaakt de effecten.(1) 

Voorloper van GHB

Gamma amino boterzuur, of zoals bekent GABA, verdween bijna net zo snel van het toneel als dat het kwam. Dit tegelijkertijd met de introductie van zijn grotere broer GHB, waaruit GABA is onttrokken. Het effect van GHB is zoals bekent 'drastisch' en het leidt uiteindelijk tot onderschatting en onwetendheid van GABA. Maak niet de onderschatting van GABA want het heeft de voordelen van GHB maar niet de gevaarlijke bijwerkingen. Vele medische experimenten hebben aangetoond dat het oraal toedienen van GABA een veel betekende verhoging geeft van groeihormoon. Let wel GABA doet dit via een ander mechanisme dan GHB. Dit Bewijst dat het product op zich staat en niet alleen maar een verdunde versie is. GABA heeft ook bewezen dat het effect heeft op de Hypothalmas-Hypofyse-Testikel spil bij regulering van het terugkoppel mechanisme. Verhoging van leitenizing hormoon wat resulteert in een hoger testosteron gehalte. Het beïnvloedt de ACTH en TSH en leid ook tot een verlaging in cortisone en verhoging in schildklier hormoon. Dit al betekent gewoonweg meer spiermassa, meer spierkracht en minder vet. Verbetering van spier ontspanning en je REM slaap zijn ook waargenomen. 


(1):1. Carai MA, Colombo G, Brunetti G, Melis S, Serra S, Vacca G, Mastinu S, Pistuddi AM, Solinas C, Cignarella G, Minardi G, Gessa GL. Role of GABA(B) receptors in the sedative/hypnotic effect of gamma-hydroxybutyric acid. Eur J Pharmacol 2001 Oct 12;428(3):315-21.

Aanvullende informatie inzake een onderzoek naar GABA van de universiteit van Hasselt:

Glycine en aminoboterzuur (GABA) zijn moleculen (neurotransmitters) die door zenuwcellen worden afgescheiden voor onderlinge communicatie in het centrale zenuwstelsel (CZS). 
Naast hun klassieke rol in het snel doorgeven van inhiberende signalen tussen zenuwcellen, is recent gebleken dat beide neurotransmitters een bredere rol kunnen vervullen, zoals b.v. bij de ontwikkeling van zenuwcellen en hun voorlopercellen. Tot nog toe is echter zeer weinig gekend van de functie en biologische effecten van deze neurotransmitters op cellen van het CZS die geen zenuwcellen zijn of zelfs op cellen die niet behoren tot het CZS, zoals immuuncellen. 

Een immunomodulerende functie van neurotransmitters zou zeker van belang zijn bij neuro-inflammatoire aandoeningen, zoals Multiple Sclerose (MS). MS is een chronisch inflammatoire aandoening waarbij de myelineschede rond de uitlopers van zenuwcellen in het CZS wordt aangetast. In deze context is het belangrijk te vermelden dat een verhoogde concentratie van glycine voorkomt in het bloed van MS patiënten. De rol van glutamaat, de belangrijkste stimulerende neurotransmitter, in de pathogenese van MS werd reeds uitvoerig beschreven. 

Verhoogde concentraties van glutamaat beschadigen de myelinevormende cellen in het CZS. Een potentiële pathogene of beschermende rol van inhiberende neurotransmitters in MS werd nog niet bestudeerd. Een eerste doelstelling van voorliggend project is de rol van de inhiberende neurotransmitters, glycine en GABA, op niet-neuronale cellen van het CZS en immuuncellen te onderzoeken. Hierbij zullen de proteïnen die interageren met glycine en GABA in de verschillende celtypen in celkulturen of schijfjes hersenweefsel onderzocht worden op morfologisch, moleculair en functioneel niveau. 

Een tweede belangrijke doelstelling in dit project is na te gaan in welke mate inhiberende neurotransmitters kunnen fungeren als signaalmoleculen tussen het CZS en het immuunsysteem. Dit zal onderzocht worden in condities waarvan het geweten is dat de (dys)functie van het immuun-zenuwstelsel een sleutelrol speelt, nl. in MS. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een proefdiermodel voor MS, experimentele allergische encephalomyelitis (EAE), en materiaal verkregen van MS- patiënten.

Meer informatie

Meer informatie
SKU 5572
levertijd direct
Inhoud verpakking 120 capsules

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Verzendpartner:

Betaalopties: