Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Growshop, wat is een growshop eigenlijk?

Een growshop is een groeiwinkel, letterlijk vertaald dan. Ze verkopen er alles voor de kweek van dingen die groeien in de natuur.
Een growshop of groeiwinkel is een winkel in benodigdheden voor binnenshuis of in een kas kweken van diverse gewassen en planten.Een growshop is niet per definitie gekoppeld aan de kweek van hennep en marihuana.

Andere kweek

Een gemiddelde growshop verkoopt ook producten welke ook kunnen worden aangewend voor de kweek van andere gewassen zoals tomaten, paprika, bananen en verschillende andere exotische gewassen waarvoor een kunstmatig klimaat nodig is omdat deze in het normale Nederlandse klimaat niet zouden kunnen overleven.Een growshop levert naast informatie onder andere potten, potgrond, bemesting, lampen, afzuigers en andere apparatuur voor de productie, verwerking en het oogsten de gewassen.Hoewel de activiteiten van growshops over het algemeen legaal zijn, zijn ze niet onomstreden.
De afgelopen tijd zijn landelijke en lokale overheden intensiever bezig de illegale praktijken van sommige growshops op te sporen en te bestraffen. Een aantal growshops is de afgelopen jaren dan ook (tijdelijk) gesloten vanwege illegale handel in stekken of bemiddeling in de verkoop van wiet aan coffeeshops.Positronics was in 1985 de eerste growshop in Nederland en daarmee Europa die zich specifiek richtte op de teelt van cannabis. In 2008 waren er Nederland ongeveer 400 growshops. 

De wapwinkel growshop verkoopt ook growkits voor ondermeer paddestoelen en truffels.

Verzendpartner:

Betaalopties: