Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Vaporizer kruiden

Humulus lupulus

Humulus Lupulus is een klimmende plant, die in slechts 1 seizoen tijd zo’n zeven meter hoog kan worden. De bladeren lijken een beetje op de bladeren van een druif, maar zijn wat kleiner en donkerder groen. Ze voelen aan als een stoppelbaard.

€ 5,99
  • Koop er 3 voor € 4,99 per stuk en bespaar 17%
Niet op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Humulus lupulus is de officiële Latijnse naam voor hop.

De Humulus Lupulus is een klimmende plant, die in slechts 1 seizoen tijd zo’n zeven meter hoog kan worden. De bladeren lijken een beetje op de bladeren van een druif, maar zijn wat kleiner en donkerder groen. Ze voelen aan als een stoppelbaard. De stengels van de hop draaien allemaal dezelfde kant op, met de klok mee.

Hop is tweehuizig. Dat wil zeggen dat de vrouwelijke en de mannelijke bloemen op verschillende planten voorkomen. In juli en augustus verschijnen op de vrouwelijke planten geelgroene vruchten, die een beetje op dennenappels lijken, met schubben die over elkaar heen vallen. 

Hop is sinds de Middeleeuwen bekend als belangrijke grondstof bij de bereiding van bier. Het gele meel, lupuline, uit de hopbellen geeft aan het bier de karakteristieke, enigszins bittere smaak. Ook in kruidenbitters is hop onmisbaar.

Hop kalmeert de zenuwen

Van de opgedane ervaringen wordt wel gebruik gemaakt in de farmaceutische industrie. De zogenaamde fyto-oestrogenen uit hop worden nu ingezet als geneesmiddel bij klachten van vrouwen in de overgang. De kalmerende werking van hop wordt gebruikt in medicijnen voor ziekten van het zenuwstelsel en met name tegen de gevolgen van stress. Het is al een oud gebruik om gedroogde verse hopbellen in een kussensloop te stoppen om daarmee het slapen te bevorderen.

Hop is verwant aan Cannabis, de bekende leverancier van Nederwiet. Beide planten horen tot de hennepfamilie, de Cannabaceae. Niet lang geleden werd hop ingedeeld bij de moerbeifamilie, de Moraceae, mogelijk vanwege de gelijkenis van de vruchten. Verwantschap met de Cannabis ligt meer voor de hand, gezien de werkzame, drogerende stoffen in beide planten en de taaie vezels.
Hop is een aantrekkelijke plant om in de tuin te zorgen voor een snelgroeiende groene wand. Ondersteuning daarbij, bijvoorbeeld door een trellis, is noodzakelijk en de planten moeten aanvankelijk ook geholpen worden door de ranken om het hekwerk te winden.

Wapwinkel verkoopt de hele bloemen van de plant.

 

Meer informatie

Meer informatie
SKU 999-1212
levertijd 1 - 3 werkdagen
Inhoud verpakking 20 gram

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Verzendpartner:

Betaalopties: