Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Smartshop

Kanna kruid 1 gram

Kanna kruid (ongemalen)
€ 7,95
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Sceletium tortuosum is de latijnse benaming voor Kanna.

Kanna werd gebruikt als genotsmiddel door de Hottentotten stam in Zuid-Afrika. Het werd voornamelijk gesnoven, maar ook gerookt en als thee gedronken. De Nederlanders die later in Zuid-Afrika arriveerden noemden het ´kaugoed´; de Zuid Afrikaans sprekenden noemen het nog steeds zo.

Wat zijn de effecten?

Sceletium tortuosum verbetert de stemming en vermindert angsten. In een hogere dosis zorgt het voor een euforisch gevoel en een intensievere verbondenheid met de omgeving.
Na het innemen werkt het eerst lichtelijk stimulerend en na ongeveer een uur juist ontspannend.

Kanna (Sceletium tortuosum) is een stof die je gemoedstoestand kan verbeteren, maar ook stress en angst. Het laat spanning afnemen.
Een kleine dosering geeft je een euforisch gevoel, maar bij een hogere dosering zal de stof verdovend werken.

Een lage dosering Sceletium tortuosum vermindert angst en stress. Onzekerheden, remmingen en gevoelens van minderwaardigheid verdwijnen. Sommige gebruikers ervaren bij het gebruik van Kanna een gevoel van meditatieve rust.

Hoewel kanna sommige mensen meer terughoudend maakt in sociale situaties, beschrijven anderen juist een verdieping van sociale contacten. Angsten en onzekerheden verdwijnen en een algeheel gevoel van euforie en zelfvertrouwen overheerst. Kanna kan daarom behulpzaam zijn bij persoonlijke gesprekken. Het is niet gebruikelijk, maar sommige gebruikers observeren ook een verhoogde gevoeligheid van de huid en ervaren daardoor dan weer seksuele opwinding.

Kanna vermindert de eetlust en zou volgens sommigen ook het verlangen naar nicotine verminderen waardoor het gebruikt kan worden bij het stoppen met roken.

Kanna versterkt de effecten van alcohol en cannabis. In deze combinaties kunnen milde visuele effecten optreden. De Khoikhoi rookten kanna als onderdeel van een kruidenmix die ook cannabis bevatte. Damiana, blauwe lotus, wild dagga, tongkat ali en ginseng zijn andere kruiden die goed met kanna combineren.

Als je aan depressie lijdt, ga dan niet zelf-experimenteren met kanna, maar raadpleeg eerst een dokter. Kanna verhoogt de bloeddruk waardoor er hoofdpijn kan ontstaan en je mogelijk misselijk wordt na gebruik. Ook diarree of dunne ontlasting kan een ander bijeffect van kanna zijn. Sommige gebruikers krijgen een droge mond of ervaren dat geluiden en kleuren vervagen. Een ander mogelijk bijeffect is slaperigheid. Daarom kun je beter geen kanna gebruiken tijdens het autorijden of het bedienen van machines. Sommige gebruikers melden juist slapeloosheid. Dit kan over het algemeen voorkomen worden door kanna niet te laat op de dag te nemen. Op het moment dat de effecten van kanna uitwerken, kun je een kortstondige toename van angst of irritatie ervaren. Een tweede dosis zal dit effect voorkomen, maar bij herhaling zullen de negatieve bijwerkingen toenemen en uiteindelijk de positieve effecten verdringen.

Sommige gebruikers van Kanna zeggen dat het effect van kanna na een aantal keer sterker wordt. Dit wordt ‘priming’ genoemd. Voel je de eerste keer niet zo veel? Dan moet je lichaam misschien aan kanna wennen. Neem een paar dagen achter elkaar steeds een kleine dosering en observeer hoe het effect verandert. Door het vaker te gebruiken kan je echter ook tolerantie opbouwen en dat betekent dat je na verloop van tijd meer nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken.

Hoe gebruik je Kanna?

Je kunt Sceletium snuiven; 20 mg is dan genoeg om er iets van te merken. Je kunt het ook kauwen met een stukje kauwgom. Neem in dat geval een grotere hoeveelheid, bijvoorbeeld 100 mg tot een gram.
Traditioneel werd het ook gerookt. De combinatie met cannabis of alcohol geeft een versterking van de effecten. Verder kun je er thee van zetten of de werkzame stoffen extraheren met alcohol.

Wat zijn de ingredienten?

De werkzame bestanddelen van Sceletium tortuosum zijn mesembrine, mesembrenone, mesembrenol en tortuosamine. Mesembrine, de belangrijkste alkaloïde, is een selectieve serotonine heropname remmer (SSRI). Opgelet!! Sceletium tortuosum bevat een selectieve serotonine heropname remmer (SSRI). Het mag niet worden gecombineerd met andere SSRI´s (Seroxat, Prozac) of Monoamine Oxidase remmers (MAO-I), zoals Peganum harmala, Banisteriopsis caapi, passiebloem (Passiflora incarnata) en yohimbe.

Meer informatie

Meer informatie
SKU 11000-1
levertijd direct
Inhoud verpakking 1 gram

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Verzendpartner:

Betaalopties: