Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Plasticshop

Maatbeker PP 500 ml

Maatbeker Van transparant PP met glad oppervlak

500 ml inhoud

Gedrukte blauwe schaalverdeling. Autoclaveerbaar. Maximale inhoud 500 ml

€ 6,75
Op voorraad
 • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
 • Snelle, discrete levering
 • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Maatbeker 500 ml zonder handvat

Maatbeker Van transparant PP met glad oppervlak zonder handvat.

Gedrukte blauwe schaalverdeling. Autoclaveerbaar. Maximale inhoud 500 ml Ook verkrijgbaar in 1000 ml en 250 ml

GEMAAKT VAN PP

PP is Polypropyleen en dat is prima bestand tegen chemische inwerking van zuren, logen en oplosmiddelen. Vooral de uitermate goede bestendigheid tegen zuren is een belangrijke eigenschap van PP. 

 • PP is een thermoplast
  Polypropeen maakt deel uit van de familie van de thermoplasten. Daarmee is PP een broertje van PE en PVC. Thermoplasten zijn kunststoffen die na verhitting buigzaam en vormbaar zijn.
 • PP kent een hoge corrosievastheid
  Polypropyleen is bestand tegen spanningscorrosie. Het klinkt misschien gek dat corrosie ook bij kunststoffen kan optreden, maar toch is dat zo. Het gaat dan om scheurvorming, vooral op die punten waar mechanische spanning optreedt in combinatie met een chemische inwerking. PP is een kunststof die daar zeer goed tegen bestand is.
 • Hardheid, stijfheid en sterkte
  Polypropeen is relatief hard, sterk en stijf, zeker in vergelijking met lage dichtheid polyethyleen. Maar het is weer minder hard dan PVC. Verder is PP relatief taai.
 • Hoge kleurvastheid
  Polypropyleen is beschikbaar in allerlei kleuren en is ook zeer kleurvast. Wel kan UV licht een negatieve invloed hebben op de kleurvastheid van PP. Dus langdiurige blootstelling aan zonlicht kan verkleuring verooorzaken van je maatbeker.
 • Bacterie werend
  PP is bestand tegen bacteriegroei. Daarom zijn de meeste injectiespuiten, maar ook deze maatbekers van polypropyleen gemaakt. In situaties waarin hygiëne een rol speelt heeft PP de voorkeur boven andere kunststoffen.
 • Hittebestendigheid
  PP is een ideale kunststof in situaties waarin verhitting een rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kunststof houders in sterilisatieapparatuur.
 • Milieuvriendelijkheid
  Polypropyleen is volledig recyclebaar. Het proces van recyclage is relatief eenvoudig. Als thermoplast vis verhitting de aangewezen oplossing. In tegenstelling tot de recyclage van PVC komen er bij de recyclage van polypropyleen geen gevaarlijke stoffen vrij.
 • Het nadeel van polypropyleen
  Als er al een nadeel is dan is het de prijs van PP. Polypropyleen is net iets duurder dan PE. Dat is dan ook de reden dat er vaak een bewuste keuze wordt gemaakt op basis van de specifieke eigenschappen van polypropyleen.

WAT IS POLYPROPEEN?

Polypropeen is een thermoplastisch polymeer dat een zeer wijde toepassing kent. Polypropeen staat ook bekend onder de oudere benaming polypropyleen. Deze laatste naam is nog steeds de meest courante benaming bij de producenten en verbruikers van deze kunststof.

Meer informatie

Meer informatie
SKU 345987
levertijd direct
Inhoud verpakking zie omschrijving

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Artikelen die hierop lijken

Verzendpartner:

Betaalopties: