Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Smartshop

Nicotiana Rustica zaden 10 stuks

Nicotiana rustica zaden
€ 4,99
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Nicotiana Rustica zaden kopen

Nicotiana rustica is ook bekend onder andere namen zoals 'mapacho', 'heilige tabak', 'sjamaanse tabak' en 'wilde tabak'.

Uit het regenwoud

Nicotiana rustica komt vooral voor in het vruchtbare en tropische regenwoud van het Amazonegebied, haar bladeren bevatten ongeveer 20 maal meer nicotine dan andere Noord-Amerikaanse tabaksplanten. Nicotiana rustica wordt echter niet gebruikt voor de productie van sigaretten door de tabaksindustrie.
Nicotiana rustica werd honderden jaren gebruikt door bijna alle inheemse stammen van Amerika als offermiddel. Het zou de geesten gunstig stemmen en helpen bij een goede oogst of het verzamelen van voedsel.
Daarnaast werd de plant gebruikt tijdens genezingsrituelen en andere spiritueel-medicinale ceremonies.

Verschillen per inheemse stam

De manier waarop deze heilige plant werd gebruikt verschilde per stam. De plant was echter in alle gevallen een heilig en diende als talisman. De plant werd ook gebruikt om vrede te stichten tussen verschillende stammen en individuen. In zulke gevallen werd er door het opperhoofd van de stam een speciale pijp gebruikt.
Deze pijp had een lange en versierde steel en is zelfs nu nog bekend onder de naam 'vredespijp'.

Sjamanen

De plant speelt nu nog een cruciale rol bij sjamanen in het Amazonegebied. Sommige stammen gebruiken delen van de plant bij de bereiding van ayahuasca, maar meestal wordt de plant gerookt tijdens ayahuasca rituelen. De rook wordt als heilig en zuiverend beschouwd en dient om te helen en te beschermen.

Meer informatie

Meer informatie
SKU 5592
levertijd direct
Inhoud verpakking 10 zaden

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Verzendpartner:

Betaalopties: