Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Smartshop

Q10

Ubiquinol . Ubiquinol is de gereduceerde vorm van het co-enzym Q10, dat sterke antioxiderende eigenschappen heeft. Het heeft een veel grotere biologische beschikbaarheid dan ubiquinon. Ubiquinon is de enige vorm die tot op heden in voedingssupplementen was te vinden.
€ 19,50
  • Koop er 3 voor € 19,20 per stuk en bespaar 2%
  • Koop er 10 voor € 18,95 per stuk en bespaar 3%
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Q10

Ubiquinol is de gereduceerde vorm van het co-enzym Q10, dat sterke antioxiderende eigenschappen heeft. Het heeft een veel grotere biologische beschikbaarheid dan ubiquinon. Ubiquinon is de enige vorm die tot op heden in voedingssupplementen was te vinden.

Twee vormen

Het vetoplosbare co-enzym Q10 komt in twee vormen in het lichaam voor: in de gereduceerde vorm ubiquinol en in de geoxideerde vorm ubiquinon. Dit stelt je bij suppletie voor een keuze: welke vorm is het meest geschikt voor toepassing in het lichaam?

Over het algemeen kunnen ubiquinon en ubiquinol voor dezelfde indicaties worden ingezet, maar de efficiëntie waarmee ze werken verschilt aanmerkelijk. 

Co-enzym Q10

Co-enzym Q10 bestaat uit drie vormen: ubiquinol, ubiquinon en ubisemiquinon. Deze laatste vorm is een tussenstap en zullen we hier verder niet behandelen. Ubiquinol en ubiquinon zijn de twee vormen die ook als supplement verkrijgbaar zijn. Om te begrijpen wat een supplement doet, moeten we eerst weten welke rollen de toegediende stoffen in het lichaam spelen.

Ubiquinol

Afgebroken

Het grootste deel van de ubiquinon, de vorm van CoQ10 die op dit moment het meest wordt gebruikt in voedingssupplementen, wordt na de orale inname door het lichaam afgebroken tot ubiquinol. Onderzoek heeft aangetoond dat CoQ10 in deze vorm op de efficiëntste wijze vrije radicalen neutraliseert en daarnaast het vermogen van de mitochondriën verbetert om energie te produceren.

Ubiquinol vertegenwoordigt 80 % van alle CoQ10 in het bloedplasma, de darmen, en de lever van een gezond mens. Met het vorderen der jaren maakt het lichaam minder CoQ10 aan. De omzetting van ubiquinon naar ubiquinol verloopt niet meer zo goed.

Onderzoeken

In onderzoeken wordt aangetoond dat ubiquinol:

• veel beter wordt geabsorbeerd door het lichaam dan ubiquinon, en dat het langer in hogere gehaltes in het bloed aanwezig blijft:

- nadat er 150 mg van is ingenomen een concentratie in het bloed kan bewerkstelligen van 3,96 mcg/ml. Om hetzelfde effect te bereiken met ubiquinon is een dosis van 1200 mg nodig,
- een 3,75 maal zo hoge concentratie van CoQ10 oplevert, waneer de concentratie wordt vergeleken aan de hand van de absorptie van 30 mg ubiquinol en 30 mg ubiquinon (8 uur na de inname gemeten).

• doordat het twee hydroxylgroepen bevat, kan worden gezien als een stof hydrofieler, en dus beter opneembaar is dan ubiquinon. De stof gaat daardoor gemakkelijker een verbinding aan met water, hetgeen de opname in de bloedbaan gemakkelijker maakt. Hierdoor kan er zich ook gemakkelijk een hoeveelheid van de stof verzamelen in de mitochondriën, die daardoor beschermd worden tegen oxidatiestress. De aanmaak van energie wordt zo gestimuleerd;

• op efficiëntere wijze dan ubiquinon het verouderingsproces bestrijdt. Bij dieren op leeftijd die ubiquinol kregen toegediend verliep het verouderingsproces 51 % dan bij de dieren die een placebo hadden gekregen en 40 % langzamer dan bij de dieren die ubiquinon kregen toegediend. De uitzonderlijk goede werking kan wellicht verklaard worden door het feit dat de stof langer in hogere concentraties in het bloed aanwezig blijft;

• wanneer men van beide vormen CoQ10 het effect vergelijkt op vermoeidheidsverschijnselen, dan blijkt ubiquinol veel effectiever te zijn. De door oudere ratten afgelegde loopafstand nam met ubiquinon met 60 % toe, en met ubiquinol 150 %;

• bij verzwakte, zieke mensen is in lagere concentraties voorkomt dan bij gezonde mensen;

•bij diabetici in lagere gehaltes (gemiddeld 75 %) aanwezig is dan gezonde mensen. Ze lijden gedurende de dag in toenemende mate aan oxidatiestress. Tegelijkertijd daalt het ubiquinolgehalte sneller dan het ubiquinongehalte;

• bij mensen die een leverziekte hebben, zoals cirrose of hepatitisis eveneens in lagere gehaltes in het bloed voorkomt. Er is sprake van een hogere oxidatiestress; , terwijl het ubiquinongehalte gehandhaafd blijft. Ubiquinol is onmisbaar voor een gezond energieniveau, de hemostase, de celgroei en voor vele andere biologische functies.
Elke CoQ10-vorm is werkzaam in het lichaam, en elke vorm vervult een eigen specifieke rol op een bepaald gebied. Idebenone, een stof met dezelfde werking als CoQ10, biedt een krachtige antioxidante werking bij hypoxie, terwijl CoQ10 in die situaties niet doeltreffend is.

Ingrediënten

Bevat per gelcapsule : 
Ubiquinol (kaneka QH(tm)) (reduced from CoQ10) 30 mg

Gebruik

Gebruik: Neem 1 tot 3 keer per dag, 1 capsule met water en/of voeding

 

Meer informatie

Meer informatie
SKU 3245
levertijd direct
Inhoud verpakking 120 capsules van 30 mg

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Verzendpartner:

Betaalopties: