×

Adult Only

Smartshop

Skullcap (Scutellaria lateriflora) bulk

Skullcap (Scutellaria lateriflora) is in het Nederlands bekend onder de naam blauwe glidkruid. Het is een ontspannend kruid dat ook helpt bij een zenuwachtig gevoel. Het kan gebruikt worden om een milde high op te wekken zodat het verlichting biedt bij angst en gevoelens van onrust.
€ 99,95
  • Koop er 3 voor € 88,00 per stuk en bespaar 12%
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Gratis verzending vanaf 75,-

Product Details

Omschrijving

Skullcap (Scutellaria lateriflora)

Skullcap (Scutellaria lateriflora) is in het Nederlands bekend onder de naam blauwe glidkruid. Glidkruid is een geslacht van eenjarige en overblijvende planten uit de lipbloemenfamilie. Tot het geslacht worden zo'n 200 soorten gerekend, die een typische kelkvorm gemeen hebben. De bloemen hebben duidelijk herkenbare boven- en onderlippen.

Werkt zeer ontspannend

Het is een ontspannend kruid dat ook helpt bij een zenuwachtig gevoel. Het kan gebruikt worden om een milde high op te wekken zodat het verlichting biedt bij angst en gevoelens van onrust.

Het hedentendaagse inheemse Glidkruid wordt niet meer in de kruidengeneeskunde gebruikt. Vroeger echter wel. Dioscorides, een legerarts, adviseerde de plant al als wondgenezend middel. De Sideritis (Glidkruid) zou zo sterk en krachtig zijn dat het bloed stelpt. Het kruid helpt ook tegen witte vloed.

Glidkruid kruidengeneeskunde

Dosering Skullcap

Je kunt thee maken van skullcap. Neem een theelepeltje kruid, voeg daarna eventueel suiker toe. Drink 1 of 2 glazen voor het gewenste effect. Beperk de dosis tot niet meer dan de pakketaanbeveling. Typische doseringen (zie individuele productinformatie): 

Gedroogd kruid: 1 tot 2 g 3 maal daags; 

Thee: 240 ml 3 keer per dag (giet 250 ml kokend water over 5 tot 10 ml van het gedroogde kruid en laat 10 tot 15 minuten trekken); 

Tinctuur: 2 tot 4 ml 3 maal daags. Stemmingsstoornissen: 350 mg capsules bestaande uit gevriesdroogde S. lateriflora hele bovengrondse delen (geen gestandaardiseerd extract) 3 maal daags toegediend gedurende 2 weken.

Klinische studies

Het effect van scullcap op de stemming werd beoordeeld bij 31 gezonde vrijwilligers (6 mannen) van 19 tot 66 jaar die gerandomiseerd waren naar 350 mg S. lateriflora (hele bovengrondse delen, geen gestandaardiseerd extract) 3 maal daags of placebo gedurende 2 weken dubbelblind en vervolgens overgestapt op een andere behandeling. 

Werving was over het algemeen gebaseerd op aanhoudende stress, angst, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, slecht slapen of moeilijkheden om ermee om te gaan, evenals de opname van niet-angstige deelnemers. Uitsluitingscriteria omvatten een geschiedenis van gedragingen, aandoeningen of medicijnen die het CZS beïnvloeden. 

Over het algemeen had 81% van de groep een Beck Anxiety Inventory (BAI)-score van 15 of minder, die hoogstens als licht angstig wordt beschouwd. Hoewel er geen significant verschil werd gevonden tussen behandelingen gemeten op BAI-scores,P < 0,001). Specifiek werd een significante groep × behandelingsinteractie waargenomen voor de depressie-dejection-toestand en een versterkt effect van kalotje voor de vitaliteit-activiteitstoestand met een 20% toename in energieniveaus. 
Een mogelijk overdrachtseffect voor scullcap werd verder geanalyseerd en er werd een zeer significante verbetering van de totale stemmingsstoornis ( 
P <0,001) waargenomen, een effect dat niet werd gezien bij placebo.

Skullcap bloemen

Waarschuwing Skullcap gebruik

Skullcap mag niet worden gecombineerd met medicijnen of kalmerende middelen. Dit omdat het middel al sterk genoeg is van zichzelf en omdat de chemische structuur nog niet exact bekend is.

 

Meer informatie

Meer informatie
SKU 300-1-7899
levertijd 3 - 5 werkdagen
Inhoud verpakking 1 kilogram

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product


Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Verzendopties:

Betaalopties: