Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Smartshop

Taurine poeder

Taurine is het meest bekend als toegevoegd middel in energy drankjes.
Bij Wapwinkel is deze oppepper, die bovendien goed is voor je hart en voor je ogen, verkrijgbaar in poeder én capsules.
Uitstekend te combineren met GABA.

€ 7,95
Op voorraad
 • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
 • Snelle, discrete levering
 • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Taurine poeder kopen

Taurine poeder

Dit aminozuur bevordert omzetting van glycogeen in glucose. Glucose is de belangrijkste brandstof voor de spieren en hersenen.
Taurine is dan ook in staat om snel lichamelijke en geestelijke vermoeidheid te verdrijven.
Verder stimuleert taurine op zeer krachtige wijze de afbraak van melkzuur in de spieren. Dit is een afvalproduct van spierarbeid dat zich langzaam ophoopt en uiteindelijk tot vermoeidheid leidt. Taurine stelt deze verzuring van de spieren uit, waardoor het uithoudingsvermogen toeneemt.
Voorts bevordert dit aminozuur de stofwisseling in de hersenen en het hart. Hierdoor wordt de vitaliteit verhoogd. Ook heeft taurine een positieve invloed op het functioneren van de zenuwen en heeft het een anti-oxidante en cholesterolverlagende werking.

Aminozuur

Taurine molecuul is een zwavelbevattend aminozuur en een van de actieve ingrediënten van populaire energiedrankjes zoals Red Bull. De scheikundige notatie voor taurine is (C2H7NO3S), de IUPAC-naam: 2-aminoethaansulfonzuur. De naam komt van het Latijnse woord taurus, dat 'stier' betekent, omdat het ontdekt werd in ossengal. Vlees en andere dierlijke producten (behalve melk en melkproducten) bevatten doorgaans veel taurine. Vorming Taurine vormt zich uit L-cysteïne, dat op zijn beurt gevormd is uit L-methionine.
De synthese vindt plaats in de lever en in de hersenen. Functies Taurine speelt een rol bij de stofwisseling, maar de werking is nog niet helemaal duidelijk. Duidelijk is wel dat het de absorptie en versnelde afbraak van vetten uit de voeding stimuleert.

Neutrotransmitter

Taurine is een neurotransmitter in de hersenen. Taurine is één van de belangrijkste nutriënten voor het hart. Taurine versterkt de hartspier en speelt een belangrijke rol in het contractiemechanisme (de functie van het samentrekken) van het hart.
Taurine houdt de mineralenbalans van de cel in stand (kalium en magnesium binnen de cel en natrium en calcium buiten de cel), wat van groot belang is voor de functionaliteit van de hartspier.

Er zijn aanwijzingen dat hartritmestoornissen een symptoom zijn van taurinedeficiëntie. Taurine speelt een belangrijke rol voor de menselijke ooglens en in het netvlies. Onderzoek lijkt er op te wijzen dat taurine de bloeddruk verlaagt. Samen met glycine en gamma-aminoboterzuur (GABA) is taurine een inhibitoire neurotransmitter in de hersenen, wat een opgewekt en energiek gevoel kan bewerkstelligen Het poeder is verpakt in een sluitzakje en dus niet gecapsuleerd!.

Meer informatie

Meer informatie
SKU 5670
levertijd direct
Inhoud verpakking 30, 60 of 90 gram

Reviews 1

3 / 5
wappie wappie wappie wappie wappie
 • 5 wappies 0
 • 4 wappies 0
 • 3 wappies 1
 • 2 wappies 0
 • 1 wappie 0
 • Kwaliteit
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Waar voor je geld
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Prijs
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Aan te bevelen
  wappie wappie wappie wappie wappie

Verzendpartner:

Betaalopties: