Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Smartshop

Poppy White Seeds

White Poppy Seeds
€ 6,95
  • Koop er 3 voor € 6,75 per stuk en bespaar 3%
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Slaapbol (Papaver somniferum) zaden

Zaden waarmee je de welbekende opium poppy (papaver somniferum) kunt kweken, in Nederland ook wel bekend als de slaapbol of bolpapaver.

Over White Poppy

White Poppy Seeds, samen met hun meer gebruikelijke blauwzwarte soortgenoten, worden geoogst van papaverbloemen (Papaver somniferum) die inheems zijn rondom Middellandse Zee en nu voornamelijk in het Midden-Oosten worden gekweekt. Ze komen vaak voor in Indiase en Pakistaanse keukens, waar ze worden gebruikt om dikte, textuur en smaak aan veel gerechten toe te voegen. White Poppy Seeds verschijnen in de Indiase gerechten "chapatti" grillbrood, "korma" curry en "aloo posto" (witte papaveraardappels). De hele zaden worden ook gebruikt in chutneys.

Papaver zaadbol

Maanzaad

De smaak komt zeer dichtbij de smaak van andere maanzaad, maar iets minder zoet. White Poppy Seeds kan zwarte of blauwe maanzaad vervangen voor een visueel unieke garnering, als specerij, of als kruiderij, als verdikkingsmiddel of zelfs als hoofdingrediënt.
Ze zijn ook perfect om te bakken, op brood, broodjes, muffins en koffiecakes. Met een hoog oliegehalte kunnen maanzaad worden geperst om een ​​culinaire olie te produceren die de Fransen "huile d'oillette" noemen.

Hallucinogene eigenschappen

De zaadjes zijn afkomstig van de papaver en dan is het niet vreemd dat sommige mensen geloven dat maanzaad hallucinogene eigenschappen heeft. Hoewel dit niet waar is (maanzaad dat voor culinaire doeleinden wordt gebruikt, wordt geoogst bij volledige rijpheid, terwijl opium wordt geproduceerd uit onrijpe zaden), biedt maanzaad een verscheidenheid aan geneeskrachtige en ook gezondheidsvoordelen. White Poppy Seeds kunnen worden gebruikt als pijnstiller en worden gebruikt om hoestonderdrukkers te maken. 
Er wordt gezegd dat ze oor- en tandpijn helpen.

Planten kweken

Deze zaden kan je gebruiken voor het kweken van papever somniferum planten.

Verpakking

Deze verpakking bevat 5 gram White Poppy zaden

Meer informatie

Meer informatie
SKU 900-9611
levertijd direct
Inhoud verpakking 5 gram

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Verzendpartner:

Betaalopties: