Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Smartshop

Witte Waterlelie

Witte waterlelie

De Witte Waterlelie bevat een hoeveelheid alkaloïden en de effecten zijn zowel verdovend als euforisch

€ 9,95
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Witte waterlelie (Nymphaea alba)

De Witte Waterlelie (Nymphaea alba) is een waterplant die inheems is in Europa en West-Azië en bekend staat om zijn prachtige witte bloemen. Er zijn verschillende delen van de plant die geconsumeerd kunnen worden, zoals de bloemen, zaden, wortels en bladeren. Traditioneel is de Witte Waterlelie gebruikt in de volksgeneeskunde voor een verscheidenheid aan doeleinden, zoals het verlichten van stress, het behandelen van spijsverteringsproblemen en het verbeteren van de slaap.

Er zijn enkele wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd naar de potentiële gezondheidsvoordelen van de Witte Waterlelie. Hier zijn enkele bevindingen uit deze studies:

Antioxidante eigenschappen

Een studie uit 2015 heeft aangetoond dat de bloemextracten van Nymphaea alba rijk zijn aan antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen, wat kan bijdragen aan het voorkomen van chronische ziekten en het versterken van het immuunsysteem. 

Anxiolytische effecten

Een studie uit 2011 heeft aangetoond dat het extract van Nymphaea alba kalmerende effecten kan hebben, wat suggereert dat het nuttig kan zijn bij de behandeling van angststoornissen. Bron: [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3119420/]

Spijsverteringsgezondheid

Een studie uit 2017 heeft aangetoond dat het extract van Nymphaea alba antispasmodische effecten heeft, wat kan helpen bij het verlichten van maagkrampen en het verbeteren van de spijsvertering. Bron: [https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28559702/]

Gezondheid

Naast de hierboven genoemde voordelen van de Witte Waterlelie (Nymphaea alba), zijn er aanwijzingen voor andere mogelijke gezondheidsvoordelen.

Aanvullende studies

Antidiabetische effecten

Een onderzoek uit 2014 heeft aangetoond dat het extract van Nymphaea alba mogelijk antidiabetische eigenschappen heeft. In deze studie werd aangetoond dat het extract de bloedsuikerspiegel bij diabetische ratten verlaagde, wat suggereert dat het nuttig kan zijn bij het beheersen van diabetes bij mensen. Bron: [https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24957380/]

Antibacteriële werking

Een studie uit 2011 heeft de antibacteriële eigenschappen van Nymphaea alba-extract onderzocht en ontdekt dat het effectief was tegen verschillende soorten bacteriën, waaronder Staphylococcus aureus, Escherichia coli en Pseudomonas aeruginosa. Dit suggereert dat het extract mogelijk kan worden gebruikt als een natuurlijk antibacterieel middel in de toekomst. Bron: [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3217684/]

Anti-allergische activiteit

Een studie uit 2012 heeft aangetoond dat het extract van Nymphaea alba anti-allergische eigenschappen heeft en effectief is in het verminderen van allergische reacties bij dieren. Hoewel er meer onderzoek nodig is, suggereert dit dat het extract mogelijk kan worden gebruikt om allergieën bij mensen te behandelen of te voorkomen. Bron: [https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22504385/]

Gebruik

De Witte Waterlelie (Nymphaea alba) kan op verschillende manieren worden gebruikt, zowel culinair als medicinaal. Hier zijn enkele manieren waarop u Witte Waterlelie kunt gebruiken:

Thee

Een van de meest gebruikelijke manieren om Witte Waterlelie te consumeren, is door thee te maken van de gedroogde bloemblaadjes. U kunt de bloemen plukken, ze in de zon laten drogen en vervolgens ongeveer een eetlepel van de gedroogde bloemblaadjes in een kop kokend water laten trekken gedurende 5-10 minuten. Zeef de bloemblaadjes eruit en drink de thee om te genieten van de mogelijke ontspannende en kalmerende effecten.

Eetbare zaden

De zaden van de Witte Waterlelie kunnen worden gegeten, zowel rauw als gekookt. Ze kunnen worden geroosterd en gegeten als een gezonde snack of worden gemalen tot een meel dat in verschillende recepten kan worden gebruikt.

Wortelstok eten

De wortelstok van de Witte Waterlelie kan worden gegeten nadat hij is gekookt. Het kan worden geschild, in plakjes gesneden en gekookt in water, gestoomd of geroosterd. De textuur is vergelijkbaar met die van aardappelen en kan worden gebruikt als een zetmeelrijke groente in gerechten.

Bladeren eten

De jonge bladeren van de plant kunnen ook worden gegeten. Ze kunnen worden gestoomd of licht gekookt en toegevoegd aan salades of andere gerechten.

Meer informatie

Meer informatie
SKU 11000-2
levertijd direct
Inhoud verpakking 20 gram

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Artikelen die hierop lijken

Verzendpartner:

Betaalopties: