Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Smartshop

Yopo zaadjes 10 gram

Yopo (Anadenanthera peregrina) zaadjes om je eigen snuifsel te maken
€ 14,45
 • Koop er 3 voor € 12,95 per stuk en bespaar 10%
Op voorraad
 • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
 • Snelle, discrete levering
 • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Met Yopo (Anadenanthera peregrina) zaadjes maak je je eigen snuifsel.

Cohoba

Van Yopo (Anadenanthera peregrina) maak je een snuifmiddel wat Cohoba genoemd wordt, dat in rituele context gebruikt wordt in Brazilië, Chili, Colombia, Peru, Haïti, de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico. Het genereert een krachtige visionaire ervaring. Onderaan deze productinformatie kan je daar meer over lezen.

Cohoba is een Taíno Indiase transliteratie voor een ceremonie waarbij de gemalen zaden van de cojóbana-boom werden ingeademd, de Y-vormige snuifbuis die werd gebruikt om de stof in te ademen, en de psychoactieve drug die werd ingeademd.

Gebruik van Yopo

 • Gebruik 1 tot 4 zaadjes per persoon
 • Verhit de zaadjes op een lage vlam totdat ze open barsten
 • Haal het binnenste deel van het zaadje er vervolgens uit
 • De schil kan je weggooien
 • Verwarm nu het binnenste deel van het zaadje op een lage vlam
 • Stop met verwarmen als de zaadjes hard en korrelig worden
 • Maal de zaadjes vervolgens met een koffiemolen of vijzel
 • Meng 2 delen zaad, 1 deel calcium hydroxide en 1 deel bakpoeder
 • Voeg een paar druppels water toe om een pasta te maken
 • Meng dit goed en verwarm totdat het materiaal is opgedroogd
 • Vermaal met een vijzel of koffiemolen het droge materiaal tot het een fijn poeder is

Psycho actief

Dit product heeft psychoactieve eigenschappen. Neem geen deel aan het verkeer en bedien geen zware machines zolang je de psychoactieve werking ervaart.
Zorg dat je regelmatig water, vruchtensap of frisdrank drinkt gedurende de werking van dit product.
Neem niet meer in dan de aanbevolen dosering.
Gebruik dit product niet te vaak.

Niet combineren

Niet combineren met buitensporige hoeveelheden alcohol of andere drugs.
Gebruik dit product niet als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Houdt dit product buiten bereik van kinderen. Onze producten zijn niet geschikt voor minderjarigen.
Lees alsjeblieft eerst het etiket voordat je dit product gaat gebruiken. Wij moedigen onze klanten aan persoonlijk onderzoek te doen naar de kruiden in ons assortiment. Een goede website met onbevooroordeelde informatie is Erowid.org. 

Yopo zaden

Opgelet met gebruik

Wat de psychedelica betreft (sclerotia, cactussen, Salvia, Ayahuasca, Baby Hawaiian Woodrose en Morning Glory zaadjes), gebruik deze niet als je je angstig, gestresst of depressief voelt, of als je eigenlijk geen tijd hebt voor de ervaring. Mensen die een sluimerende psychose of schizofrenie hebben moeten geen psychedelica gebruiken.
Indien je een medische aandoening hebt (zoals een hart- en vaatziekte, schildklierafwijking, diabetes, glaucoom, slecht functionerende lever, nieren of een vergrote prostaat) of als je voorgeschreven medicijnen gebruikt (zoals SSRI's, MAO-remmers enzovoorts) neem dan eerst contact op met je behandelend arts voordat je dit product gaat gebruiken.

Allergie

Heb je fenylketonurie of een allergie, lees dan eerst zorgvuldig welke ingrediënten er in dit product zitten voordat je het gaat gebruiken.
Stop onmiddelijk met het gebruik van dit product als je extreme nervositeit, trillingen, slapeloosheid, verminderde eetlust of hartkloppingen ervaart

Gebruik van Yopo

Doorgewinterde psychonauten zullen alles weten over ayahuasca, salvia en paddo's. Maar noem yopo en velen zijn minder geïnformeerd. Wat is dit vreemde en krachtige medicijn? Hoe lang gebruiken mensen het al voor genezing en religieuze ceremonies? En hoe verhoudt de yopo-ervaring zich tot andere psychedelica?

Het is tijd om op reis te gaan.

 

Wat is Yopo?

Yopo is een boom afkomstig uit Zuid-Amerika en het Caribisch gebied, ook bekend onder zijn wetenschappelijke naam, Anadenanthera peregrina . (Yopo is echter een betere naam.)

Je zou het ook jopo, cohoba, parica of calciumboom kunnen noemen. Het hout is behoorlijk hard en wordt gebruikt om meubels te maken, maar je bent hier niet om over hout te lezen. Je bent hier om te lezen over de bonen, die worden gebruikt voor leukere dingen.

Archeologisch bewijs dat yopobonen als hallucinogenen worden gebruikt dateert van meer dan 4.000 jaar geleden . In 2130 v.Chr. vulden mensen in Jujuy, Argentinië, pijpen gemaakt van poemabot met de DMT-rijke gemalen bonen.

Ook in Peru

Liefhebbers van geschiedenis hebben in Peru ook snuiftrays en -buizen ontdekt die teruggaan tot 1200 voor Christus, wat misschien wel de meest populaire manier van inname is. Toen Christoffel Columbus over Amerika struikelde, nam hij een man mee genaamd Friar Ramon Pane , die dit soort yopo-gebruik onder de Taino-indianen in 1496 observeerde:

“Dit 'kohobba'-poeder is een bedwelmend kruid dat zo sterk is dat gebruikers het contact met de werkelijkheid verliezen. Gebruikers verstijven eerst een tijdje, dan worden hun ledematen losser en vallen hun hoofden. Ze brengen het poeder in hun neus door een lang bot, waarbij het ene uiteinde in het neusgat steekt en het andere in het poeder. De effecten treden heel snel op, ze voelen meteen dat de kamer omgekeerd is en dat ze in contact zijn met geesten.”

Klinkt behoorlijk zeperig.

Waarom gebruiken mensen yopo?

Yopo wordt gebruikt in genezings- en religieuze rituelen onder inheemse culturen, waar het ook groeit. Sjamanen die psychoactieve drugs gebruiken als toegangspoort om met geesten te communiceren of kosmische waarheden te ontdekken, is niets nieuws.

Het is een praktijk die misschien zo oud is als de menselijke beschaving zelf, maar de nuances van hoe het zou moeten werken, variëren van traditie tot traditie.

Waar deze culturen overleven, is hun rituele gebruik van yopo voortgezet. In Colombia en Venezuela gebruiken de Cuiva-mensen het als een uitdrukking van hun recht om in een eerlijke wereld te leven, ook al bestaat die wereld alleen binnen de grenzen van rituelen.

Het Piaroa-volk heeft een meer paradoxale relatie met de bonen. Ze zien yopo als een overblijfsel uit het verleden dat essentieel is bij het creëren van de toekomst, iets met de kracht om zowel schade toe te brengen als te genezen. Dat zijn slechts twee voorbeelden van de honderden inheemse tradities die vandaag de dag nog steeds met de plant te maken hebben.

Is yopo legaal?

Naast het spelen van een ceremoniële rol, ziet de drug ook recreatief gebruik door inheemse volkeren en toeristen. Het simpelweg bezitten van de yopo-plant is momenteel niet illegaal.

In de meeste landen is DMT echter zeer illegaal. Als je de bonen klaarmaakt voor consumptie als hallucinogeen, kun je in aanraking komen met de wetshandhavers, dus we raden je natuurlijk niet aan om het zelf te doen.

Wat zegt de wetenschap over het gebruik van yopo?

Wetenschappelijk onderzoek begint de oude spirituele praktijken in te halen bij het erkennen van yopo's vermogen tot genezing. Het bevat DMT, een krachtig hallucinogeen. Klinische proeven naar het gebruik van DMT voor de behandeling van depressie begonnen begin 2021 aan het Imperial College London .

Onderzoekers hopen het succes van recent onderzoek naar de behandeling van depressie met psilocybine-paddenstoelen te herhalen . Een ervaring met DMT kost een fractie van de tijd van een paddo-ervaring, een paar uur vergeleken met maximaal 2 dagen. Veelbelovende DMT-onderzoeken zouden deze therapieën veel efficiënter kunnen maken.

Hoe neem je yopo?

Mensen bereiden yopo-snuiftabak door de bonen te verhitten totdat ze loskomen van hun schelpen. Zodra de binnenbonen volledig zijn uitgedroogd, worden ze vermalen tot een fijn poeder. Dit wordt vervolgens gemengd met as, limoenpoeder of zelfs bakpoeder in een verhouding van 1: 1.

De persoon die yopo produceert, voegt een paar druppels water toe en roert het vervolgens tot een pasta en droogt het weer uit totdat een maalproces het in het eindproduct verandert.

Het aantal Yopo-bonen dat je gebruikt, is van invloed op de sterkte van de snuiftabak. Een of twee bonen zorgen voor een milde trip, vijf of meer zullen je naar het Astral Kingdom sturen om met de Machine Elfen te praten die buiten ruimte en tijd leven.

Snuiftabak

De yopo snuiftabak is rookbaar via een pijpje of snuifbaar via de neus via een slangetje. Traditioneel zou iemand anders de snuif in je neus blazen - meestal is het de sjamaan die toezicht houdt op de ervaring.

Onthoud dat het proces dat we zojuist hebben beschreven waarschijnlijk mega -illegaal is in ons and, omdat het gaat om het produceren van een krachtig medicijn boordevol DMT. We raden het af om het te doen.

Wat merk je van Yopo?

Een typische yopo-ervaring kan ongeveer 45 tot 60 minuten duren, met de piek 20 tot 30 minuten na inname van de snuiftabak.

De meeste mensen die het via hun neus innemen, melden daarna een sterk, pijnlijk branderig gevoel. Veel mensen melden ook misselijkheid en braken tijdens de ervaring, die intens wordt naar de piek toe. Het is echter niet allemaal slecht.

De psychedelische effecten van yopo zijn net zo gevarieerd als het aantal mensen dat de drug gebruikt. Het is onmogelijk om te zeggen hoe een individu zou kunnen reageren. Gerapporteerde ervaringen zijn onder meer:

 • praten met een godheid
 • je inbeelden op een andere plaats of tijd
 • communiceren met geesten in alledaagse voorwerpen
 • nog veel meer voorbeelden van diepgaand, intens inzicht

Gebruikers melden vaak een diep gevoel van innerlijke vrede en tevredenheid nadat de ervaring is afgelopen. Het is bekend dat dit gevoel zelfs optreedt als de gebruiker een negatieve tijd heeft gehad tijdens de reis zelf.

Wat is het actieve ingrediënt in yopo dat de effecten veroorzaakt?

De bonen van de yopo-plant bevatten enkele van de krachtigste van nature voorkomende psychedelische ingrediënten op aarde:

 • 5-MeO-DMT
 • Bufotenine
 • Bufotenine oxide
 • DMT

Bufotenine wordt ook gevonden in verschillende paddenstoelen en de Bufo alvarius- pad die de verbinding zijn naam geeft. Zeer vergelijkbaar met serotonine, produceert het visuele effecten voor degenen die het in voldoende hoge doses consumeren.

5-MeO-DMT komt ook voor in de Bufo alvarius , evenals in verschillende psychoactieve planten. Het wordt beschouwd als een van de sterkste hallucinogene verbindingen en komt vaak voor in de natuurlijke wereld naast zijn bekendere neef, DMT.

DMT is, dankzij bekende voorstanders als Joe Rogan, inmiddels een bekende psychedelische drug. Het is vooral interessant omdat de effecten weerspiegelen wat er met de hersenen gebeurt tijdens een bijna-doodervaring . Is het gewoon een medicijn? Of is de verborgen sleutel tot de spirituele elementen van het menselijk bewustzijn? Alleen Joe Rogan weet het, zo lijkt het.

Meer informatie

Meer informatie
SKU 09902
levertijd 1 - 3 werkdagen
Inhoud verpakking 12 zaden of 1 kilogram

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Artikelen die hierop lijken

Verzendpartner:

Betaalopties: