Wapwinkel verkoopt geen producten aan minderjarigen. Dus voor je toegang krijgt: ben je 18 jaar of ouder?

Banisteriopsis caapi Red vine

Beoordeel dit product als eerste

€ 9,99
Beschikbaarheid: Op voorraad
De Banisteriopsis Caapi liaan is het hoofdingrediënt van Ayahuasca.
*

Banisteriopsis caapi Red vine

De Banisteriopsis Caapi liaan is het hoofdingrediënt van Ayahuasca. Het is een heilig brouwsel dat al decennia bekend staat als middel om goddelijke werelden te betreden. Verder wordt deze liaan ook over de hele wereld gebruikt om Change te maken.

Banisteriopsis caapi, beter bekend als Caapi of Yajé, is een liaan uit het Amazone regenwoud die gebruikt wordt om zijn MAO-remmende eigenschappen in Ayahuasca brouwsels. Er bestaan meer dan 40 verschillende varianten van deze liaansoort.

Verschillende uitvoeringen

De Banisteriopsis caapi Red vine is verkrijgbaar als een stukje stronk van de liaan, als shredded of als poeder. Dit maakt het mogelijk om voor iedere bereiding de juiste soort te kiezen en daarmee te voldoen aan de voorwaarden van het ritueel.

Infusie

Tenzij je een ervaren sjamaan bent, zal je een extra plant met DMT (dimethyltryptamine) aan de infusie moeten toevoegen om in een andere gemoedssfeer te geraken. DMT geeft namelijk direct de psychoactieve, visionaire werking. Normaal gesproken wordt DMT echter door enzymen afgebroken bij orale inname. Hierdoor wordt het niet psychoactief. Door Banisteriopsis Caapi toe te voegen aan de infusie worden deze enzymen tijdelijk uitgeschakeld. Dit komt door de MAO (monoamine-oxidase) remmende eigenschappen. Het infusieresultaat is een perfect Ayahuasca brouwsel.

Dosering

Als je alleen Banisteriopsis Caapi gaat gebruiken, dan is de dosering afhankelijk van persoonlijke factoren en de gevoeligheid voor deze stof. Ook het doel is uiteraard van invloed. Meestal wordt er voor een dosering tussen de 25 gram en 150 gram gekozen. In een Ayahuasca brouwel met toevoeging van een DMT plantsoort gelden de volgende doseringen:

  • Lichte trip: 35 - 50 gram
  • Normale trip: 80 - 120 gram
  • Zeer sterke trip: tussen de 100 tot 150 gram

Caapi in Ayahuasca brouwsel

Voor het maken van een Ayahuasca brouwsel met een Caapi-soort ga je als volgt te werk:

Combineer 50 gram Banisteriopsis Caapi met DMT bevattende plantsoorten zoals Chaliponga of Chacruna. De gecreëerde mix breng je aan de kook in een pan met ruim voldoende water. Zodra het begint te koken zet je je gas op de laagste stand. Laat het brouwsel nu enkele (+/- 3 tot 4) uur staan.
Indien nodig voeg je tussendoor wat water toe, maar niet teveel ineens. De werkzame en actieve stoffen worden nu opgelost in het water.

Zodra de infusie naar jouw smaak gereed is, zeef je het plantmateriaal uit het Ayahuasca brouwsel. Door het inkookproces wordt de waterhoeveelheid gereduceerd tot drinkbaar niveau. Wil je het extractieproces versnellen? Voeg dan naar eigen inzicht citroensap of wat natuurazijn toe aan je recept.

Levertijd

In het tabblad extra informatie bij dit product staat de levertijd aangegeven.

Inhoud van de verpakking

Ongeacht of je kiest voor Banisteriopsis caapi Red vine als stronk, shredded of poeder, we leveren je altijd 50 gram van dit product.

Waarschuwing voor Caapi

We blijven waarschuwen voor het gebruik van dit soort producten. Ayahuasca is geen kinderspel, ga er bewust mee om en informeer je goed voor je er aan begint. Banisteriopsis Caapi bevat MAO remmende stoffen. Het gebruik kan hierdoor zeer gevaarlijk zijn in combinatie met zowel sommige psychoactieve ingrediënten als specifieke etenswaren. Dit betreft voedsel dat tyramine bevat. Gebruik dit product daarnaast ook niet wanneer je zwanger bent, borstvoeding geeft, depressief bent of een psychose hebt. Personen met hartaandoeningen wordt ten strengste afgeraden dit product te gebruiken. Combineer dit product verder niet met alcohol en neem niet deel aan het verkeer na inname. Het verdient de aanbeveling de Caapi, al dan niet in een Ayahuasca brouwsel, in aanwezigheid van anderen te gebruiken.

Bijzonderheden geen
Gebruikerslevel Iedereen
Inhoud verpakking 50 gram
levertijd 1 - 5 werkdagen
Levering onder rembours Nee

Schrijf je eigen review

Alleen ingelogde klanten kunnen een review schrijven. Dus, log in of registreer

Product vragen

geen vragen

getLayout()->createBlock("snippets/products")->toHtml(); ?>
Loading...