Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Smartshop

Chaliponga

Chaliponga (Diplopterys cabrerana) is een DMT-bevattende plant die vaak gebruikt wordt als ingrediënt van het heilige Ayahuasca brouwsel.
€ 11,20
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Chaliponga (Diplopterys cabrerana)

Chaliponga (Diplopterys cabrerana) is een DMT-bevattende plant die vaak gebruikt wordt als ingrediënt van het heilige Ayahuasca brouwsel. In de meeste recepten wordt 5 gram een lage dosis, 10 een normale en 15 gram een hoge dosering beschouwd. 

Bevat tryptamines

Deze plant staat ook bekend als chagropanga en Diplopterys cabrerana, en kreeg bij ontdekking de naam Banisteria rusbyana. Chagropanga bevat een hoge hoeveelheid psychedelische tryptamines, en staat het beste bekend als sjamanistisch, genezend additief in traditionele ayahuasca in de Amazone-voetheuvels.
Ingrediënten van Chaliponga:
Wij verkopen de bladeren van D. cabrerana. Dit deel van de plant bevat 0.17 tot 1.75% N,N-DMT, samen met wat 5-MeO-DMT en 5-HO-DMT (= bufotenine) (Raetsch 2005)

Wat is DMT?

Dimethyltryptamine, ook bekend als DMT is een indoolalkaloïde met een moleculaire structuur verwant aan de neurotransmitter serotonine. De stof wordt van nature aangemaakt door een breed scala aan organismen, waaronder de mens. De functie van de stof is tot dusver niet duidelijk, al blijkt uit onderzoek dat DMT mogelijk een rol speelt bij schizofrenie, bijna-doodervaringen en visueel dromen.

DMT heeft psychoactieve eigenschappen en kan worden gerookt, geïnjecteerd of (gecombineerd met stoffen die orale opname mogelijk maken, zie ayahuasca) oraal toegediend worden. DMT behoort tot de hallucinogene en entheogene (Grieks, de godheid binnenin opwekkende) drugs.

Chaliponga effecten

D. cabrerana wordt vandaag de dag nog steeds voornamelijk gebruikt om ayahuasca te maken, wat een psychedelische infusie is. De effecten kunnen het beste omschreven worden als een fysieke en mentale zuivering, met tegelijkertijd een 4 uur lange verbinding met het onwaarneembare.

De intensiteit van deze trip hangt af van veel factoren; de meeste gebruikers moeten eerst wat ervaring opbouwen en daarom zijn de effecten in het begin nog niet zo sterk. De meesten zullen een ervaring hebben die vergelijkbaar is met een lage dosis psilocybine paddestoelen of LSD. Ook kunnen er maagkrampen optreden gedurende de eerste twee uur.

Interpretatie van de werkelijkheid

Wanneer de effecten wel sterk aanwezig zijn, zullen de meeste mensen een drastische verandering merken in hun interpretatie van de werkelijkheid. Ook vindt er vaak transportatie van de zintuigen naar een andere dimensie plaats. Ayahuasca staat bekend om sterke visioenen van zowel de zonnige kant als de schaduwzijde. De visioenen vertellen verhalen over de gebruiker en al het andere in het universum. Veel mensen krijgen echter geen visioenen; zij ervaren ayahuasca via andere zintuigen. Velen krijgen ook last van diarree en moeten overgeven.

DMT visuals

Gebruik

Onderschat niet hoe overweldigend de ervaring kan zijn en begin altijd met een lage dosering als je nog niet met ayahuasca bekend bent. Doseringen voor deze plant zijn nog experimenteel, dus beginners worden doorverwezen naar Psychotria viridis. In de meeste recepten is 5 gram een lage dosering, 10 een normale, en 15 een hoge dosering.

Als je het brouwsel nog niet eerder zelf gemaakt heb, weet dan dat het bij bijna niemand de eerste keer al een succes is. Voor de meesten is het maken van een goede ayahuasca het resultaat van veel proberen en jaren ervaring. Je kan het beste in boeken en op internet (zie links beneden) kijken hoe je ayahuasca zoal kan maken, en een recept uitkiezen.

Koken in water

Voor ayahuasca wordt D. cabrerana meestal in water gekookt. Afhankelijk van de methode van de brouwer duurt het koken tussen een uur en een dag. Soms wordt er B. caapi of een andere plant aan dezelfde pan toegevoegd, en soms heeft het z'n eigen pan. Gebruikelijke kooktijden zijn tussen de 4 en 12 uur in totaal. Sommige mensen maken twee of meer infusies van hetzelfde plantmateriaal en voegen ze samen. Soms worden zuurteregelaars als azijn of citroensap toegevoegd om het extraheren te versnellen. 

In ieder geval wordt de resulterende vloeistof ingekookt tot een kleine drinkbare hoeveelheid, en vervolgens gedronken op een lege maag.

Er zijn mensen die deze plant extraheren. Het extract wordt dan als wierrook gebruikt, die een psychedelische ervaring veroorzaakt van ongeveer een kwartier die elementen bevat van een ayahuasca-ervaring. Voornamelijk aanwezig zijn de drastische verandering in interpretatie van de werkelijkheid en transportatie van alle zintuigen naar een andere dimensie.

Waarschuwing

Wees bij het maken van ayahuasca bewust van het feit dat je D. cabrerana in combinatie met een MAO-remmer gebruikt, zoals B. caapi (of P. harmala). MAO-remmers kunnen zeer gevaarlijk zijn wanneer je ze combineert met bepaalde etenswaren of andere psychoactieve stoffen of medicijnen die op zichzelf niet schadelijk zijn.

Gebruik geen ayahuasca wanneer je alleen bent. Wees ervan bewust dat het in het verleden veilig gebruikt werd in rituele omstandigheden onder begeleiding van getrainde sjamanen.

 

 

Meer informatie

Meer informatie
SKU 08830
levertijd 1 - 3 werkdagen
Inhoud verpakking 20 of 100 gram

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Artikelen die hierop lijken

Verzendpartner:

Betaalopties: