Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Kweken

Cactus growkit Macrogonus

Marcogonus cactus kweekset

Je eigen Marcogonus cactus kweken met deze zeer complete cactus growkit. Met deze kweekset en een beetje geduld en liefde van jou kweek je eenvoudig je eigen Marcogonus.

€ 22,50
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Cactus growkit Marcogonus

Je eigen Marcogonus cactus kweken met deze zeer complete cactus growkit. Met deze kweekset en een beetje geduld en liefde van jou kweek je eenvoudig je eigen Marcogonus.

Deze growkit bevat:

- Plastic houder met deksel
- 20 Macrogonus zaden
- Potgrond
- Grind
- Zand
- Perliet
- Nederlandstalige handleiding

Cactus Macrogonus

De Cactus macrogonus (ook wel Echinopsis macrogona of Trichocereus macrogonus) is een zeer zeldzame cactus uit de Trichocereus familie, nauw verwant aan de Peruvian torch en de San Pedro. Deze cacti worden vaak gebruikt in sjamanistische rituelen vanwege hun krachtige, ‘magische’ effecten. Qua uiterlijk lijkt hij het meest op de Peruvian torch; hij is langwerpig van vorm met een blauwgroene stam. De stekels van deze cactus zijn bruin, maar kleuren grijs wanneer de cactus ouder wordt. Hij kan tot wel twee tot drie meter hoog worden en produceert witte bloemen als hij bloeit.

CACTUS MACROGONUS KWEKEN

Het kweken van de echinopsis macrogona is te vergelijken met dat van de Peruviaanse toorts. De cactus Macrogonus groeit snel en eenvoudig en kan vanuit zaad gekweekt worden. Het is een sterke, stevige cactus en heeft qua groeiomstandigheden niet veel nodig. Hierdoor kunnen beginnende kwekers ook goed met deze soort uit de voeten.

Onder normale omstandigheden kan de Echinopsis magrona wel 30 cm per jaar groeien. In de zomer kan hij veel licht gebruiken; een paar uur direct zonlicht en de rest van de dag indirect zonlicht is perfect. Wanneer de wortels volgroeid zijn heeft de cactus nog maar af en toe wat water nodig. Het is dus goed mogelijk om dit stekje te poten en te laten uitgroeien tot een veel grotere. De kweekset helpt je hier eenvoudig mee.

Meer informatie

Meer informatie
SKU 50.03
levertijd 1 - 3 werkdagen
Inhoud verpakking zie omschrijving

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Artikelen die hierop lijken

Verzendpartner:

Betaalopties: