Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Kweken

Cactuszaden Peyote Fricii (Lophphora Fricii), 100 stuks

Cactuszaden Peyote Fricii (Lophphora Fricii), 100 stuks
€ 25,95
 • Koop er 2 voor € 24,95 per stuk en bespaar 4%
Op voorraad
 • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
 • Snelle, discrete levering
 • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Cactuszaden Peyote Fricii (Lophphora Fricii), 100 stuks

Cactuszaden Peyote Fricii, 100 stuks. Kweek je eigen mescaline houdende cactussen met deze zaden.

Hoe kweek je een cactus

Groei instructies

Gebruik een kweekkast. Vul plastic bakjes (5 cm) met gesteriliseerde aarde, leg de zaadjes op de aarde en druk zachtjes aan. Zet de bakjes in een laagje gekookt water en wacht totdat de aarde aan het oppervlak vochtig wordt. Haal de potjes eruit en bedek ze met plastic folie. Optimale temperatuur in dit stadium is tussen 18°C en 23°C. Na een paar dagen tot weken zullen groene baby cactussen ontstaan. Na zo'n 4 weken kun je beginnen met afharden.

Vervolg naar keuze

Prik 2 gaatjes in de folie en vervolgens om de dag. Je kan het plastic weghalen als er onder het folie net zo'n atmosfeer heerst als erbuiten. Water geven met gekookt water of regenwater. Niet laten uitdrogen, maar ook niet te veel water geven. Na een jaar kun je ze eventueel verpotten, wees erg voorzichtig met het pen worteltje. Als de cactussen geel worden hebben ze meer licht nodig, worden de cactussen rood dan hebben ze minder water nodig.

Cactussen kweken vanaf zaad kan een leuke en uitdagende manier zijn om deze prachtige planten te laten groeien, maar het kan ook een beetje tijdrovend zijn. Hier zijn enkele stappen om te volgen om succesvol cactussen te kweken vanaf zaad:

 1. Kies de juiste zaden: koop cactuszaden van een betrouwbare bron zoals hier en zorg ervoor dat ze vers zijn.

 2. Kies de juiste potgrond: cactussen hebben een goed doorlatende grond nodig, dus gebruik een speciale cactus- en vetplantenpotgrond of meng zand en perlite in gelijke delen.

 3. Plant de zaden: strooi de zaden over de potgrond en druk ze zachtjes aan, zonder ze te bedekken. Gebruik een fijne spuitflacon om de grond vochtig te houden, zonder te overdrijven.

 4. Zet de pot in een warme, zonnige plek: cactussen houden van warmte en licht, dus zet de pot op een warme, zonnige plek, zoals een vensterbank of een kas.

 5. Geef de juiste hoeveelheid water: laat de grond tussen de watergift in drogen voordat je opnieuw water geeft. Geef niet te veel water, omdat cactussen gevoelig zijn voor wortelrot.

 6. Wees geduldig: cactussen kweken vanaf zaad kan enige tijd duren, dus wees geduldig en blijf de zaden water geven en de grond vochtig houden totdat ze beginnen te kiemen. Het kan tot enkele weken duren voordat de eerste zaailingen verschijnen.

Als je deze stappen volgt, zou je succesvol cactussen moeten kunnen kweken vanaf zaad. Vergeet niet om de planten regelmatig te verpotten naarmate ze groeien en te vertroetelen met de juiste hoeveelheid water en licht.

Peyote cactis

Ontkiemen

Er is geen voorbehandeling van de zaden nodig.

De zaden worden gezaaid in op mineralen gebaseerde kattenbakvulling (geen klonterige strooisel) of perliet (kiemvrij) in plastic potten. Zaai de zaden op de minerale grond. Grotere zaden moeten bedekt zijn met de minerale grond, kleine zaden moeten wel aan de oppervlakte blijven.

Type : Cactussen

Geslacht : Lophophora

 • Bolvormige cactus zonder ruggengraat . Deze plant is een kleine bolvormige cactus die geen stekels heeft. Zijn huid is glad en zacht!
 • Kleurrijke bloem "boven" op het hoofd . Deze Lophophora produceert tussen maart en september een mooie bloem vanaf de kruin. Het kan roze, fuchsia, wit zijn... In elk geval zeker prachtig!
 • In halfschaduw . Deze plant moet in een halfschaduwrijke ruimte worden geplaatst, waar de zonnestralen hem niet direct bereiken.
 • Matige irrigatie . Deze cactus moet matig worden bewaterd, zodat het substraat volledig kan drogen voordat de volgende watergift wordt gegeven.

Behoeften van je plant

 1. Verlichting:  halfschaduw.
 2. Matig water geven  in het voorjaar en de zomer, zorg ervoor dat het substraat tussen de gietbeurten volledig droog is, in de winter beschermen tegen lage temperaturen.
 3. Vereist mineraal substraat.
 4. Het is niet nodig om Lophophora Fricii te bemesten, maar het wordt aanbevolen om het in het voorjaar eenmaal per maand te bemesten met een specifieke meststof voor cactussen.

Overweeg je een Lophophora Fricii te kopen?

De Lophophora Fricii is een plant die behoort tot de cactusfamilie en een endemische soort van Mexico . Omdat het een plant is die gemakkelijk te kweken en te onderhouden is, is er veel vraag naar. Dit heeft een lange traditie van zowel medicinaal als ritueel gebruik onder Amerikaanse Indianen.

Tegenwoordig wordt het op verschillende gebieden gebruikt, zoals traditionele geneeskunde, recreatief en als aanvulling op verschillende psychotherapeutische praktijken.

Complete kweeksets

Naast de losse zaden is het ook mogelijk om een complete kweekset te kopen van deze Peyote cactus. Deze set bevat naast duidelijke instructies ook alles wat je nodig hebt om Peyote cactussen zelf te kweken.

Extra informatie over cactuszaden ontkiemen

Om cactuszaden te ontkiemen, kun je het volgende doen:

 1. Begin met het verzamelen van de zaden. Zorg ervoor dat ze rijp zijn en niet te oud, want dan zullen ze moeilijk te ontkiemen zijn. Wij verkopen altijd verse zaden.

 2. Was de zaden grondig om eventuele vuilresten te verwijderen.

 3. Plaats de zaden in een pot met kiemgrond. De grond moet licht vochtig zijn, maar niet te nat.

 4. Plaats de pot op een warme, zonnige plek. Cactussen hebben warmte en licht nodig om te kunnen ontkiemen.

 5. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar laat deze niet uitdrogen. Gebruik een spuitfles om de grond vochtig te houden.

 6. Wacht tot de zaden ontkiemen. Dit kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de soort cactus.

 7. Zodra de zaden ontkiemd zijn, verplant je ze naar individuele potten met cactusgrond. Zorg ervoor dat de potten voldoende drainage hebben, zodat het water niet te lang in de pot blijft staan.

Het is belangrijk om te weten dat cactuszaden erg traag kunnen zijn om te ontkiemen, dus wees geduldig en blijf de grond vochtig houden. Als je de zaden te nat houdt, kunnen ze gaan rotten. Als je de zaden te droog houdt, zullen ze niet ontkiemen. Het is dus belangrijk om een goede balans te vinden.

 

Meer informatie

Meer informatie
SKU 890.0.54
levertijd 1 - 3 werkdagen
Inhoud verpakking 1.000 stuks

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Artikelen die hierop lijken

Verzendpartner:

Betaalopties: