Waardering:
73% of 100

Peyote Cactus [kies je lengte]

Art.nr.
wwpc
€ 11,50
Dit kleine, stekelloze peyote cactusje(Lophophora williamsii) komt van oorsprong voor in Zuid-Texas en Noord-Mexico.

Peyote cactus kopen

Dit kleine, stekelloze peyote cactusje(Lophophora williamsii) komt van oorsprong voor in Zuid-Texas en Noord-Mexico.

Midden- en Noord-Amerika

De plant is een belangrijk religieus sacrament in veel oorspronkelijke culturen van Midden- en Noord-Amerika. Ook werden, en worden nog steeds in heel Mexico, helende krachten aan de cactus toegedicht. Dit omdat tijdens een trip ´de geest adviezen geeft voor genezing.

Werkzame stoffen

De belangrijkste stoffen in de peyote cactus zijn:

  • mescaline (3,4,5- trimethoxy-B-phenethylamine)
  • n-methylmescaline
  • n-acetylmescaline
  • lophophorine
  • thyramine
  • hordinenine 
  • anhalaninine
  • anhalonidine
  • pellotine
  • o-methyllanhalonidine

Het belangrijkste alkaloïde van de Peyote cactus is mescaline.


Effecten

Het kan een poosje duren voordat je het effect merkt. Daarna kun je een van de mooiste en goddelijkste ervaringen van je leven hebben. 

Mescaline doet aan LSD denken, maar het is zachter, kleuriger, warmer, vriendelijk en prettig. Je ervaart de goddelijke kant van de natuur. Soms kun je je door ruimte en tijd verplaatsen of communiceren met je eigen geest. De totale ervaring duurt tussen de 6 en 12 uur. Peyote trips zijn heftiger dan die van San Pedro, en ook de misselijkheid vooraf is heftiger.

Gebruik

De peyote cactussen moeten met wortel en al gegeten worden en goed lang worden gekauwd. De mescaline moet namelijk via de mondslijmvliezen worden opgenomen. 
Het is ook mogelijk om van de peyote thee te zetten. Snij de cacti in kleine stukjes en laat ze een half uur koken. Het kan dan als thee gedronken worden. 
Peyote cacti kunnen ook gedroogd gegeten worden. Snijd de cacti in schijven van 1 cm dik en leg deze in de zon (of in een oven op 50ºC) te drogen. 

Peyote cacti werken het best op een lege maag. Probeer 6 uur van tevoren niet te eten. 
Deze cactus smaakt hoe dan ook erg bitter, sommige mensen kunnen de smaak beter verdragen dan anderen. Een manier om de bittere smaak wat de verdrijven is het drinken van (ongezoete) grapefruitsap of ananassap tijdens het kauwen. 

Bijwerkingen

Bijwerkingen tijdens het eerste uur na het nuttigen van mescaline cacti zijn misselijkheid, buikkramp en huilen. Deze verschijnselen verdwijnen als de trip begint. Sommige mensen zeggen dat de misselijk voorkomen kan worden door samen met de cacti wat gember te eten. 

Als je besluit om de peyote cacti verder te laten groeien, besef wel dat het een moeilijke plant is die langzaam groeit. Het heeft veel zonlicht nodig en weinig water.

Dosering 

Het is moeilijk om aan te geven hoeveel mescaline één peyote cactus bevat, dit hangt af van de ouderdom en groei omstandigheden van de cactus. Een gemiddelde peyote dosering is ongeveer 12-30 gram, wat overeenkomt met 6-15 (of meer) cacti van 2 gram. Omdat de sterkte enorm kan verschillen, kan men het beste niet de hele dosering in één keer consumeren, maar het geleidelijk opbouwen: neem eerst de helft van de dosering, wacht 60 tot 90 minuten tot de effect bekend is, neem desgewenst de helft van wat er nog over is en herhaal dit zonodig. 

Mescaline doseringen:150 mg ondergrens merkbare effect 
150 - 300 mg licht tot gemiddelde dosering 
300 - 400 mg sterke trip, duurt 6 - 12 uur 
450 - 500 mg mogelijke oplossen van het ego, trip kan ongeveer 12 uur duren 
500 - 600 mg gegarandeerd oplossen van het ego, trip kan ongeveer 24 uur duren 

Waarschuwingen

Niet combineren met alcohol, MAO-remmers of andere medicijnen. 
Niet gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft, lijdt aan depressies of minderjarig bent. 
Bij gebruik van Peyote niet deelnemen aan het verkeer. Zorg ervoor dat er een nuchter persoon in de buurt is die op je kan passen.

Meer informatie
Gebruikerslevel Iedereen
levertijd 3 - 5 werkdagen
Schrijf je eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan