×

Adult Only

Plasticshop

Maatbeker met handvat PP 250 ml

Maatbeker Van transparant PP. Voorzien van handvat en een maximale inhoud van 250 ml
€ 5,95
 • Koop er 2 voor € 3,25 per stuk en bespaar 45%
Op voorraad
 • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
 • Snelle, discrete levering
 • Gratis verzending vanaf 75,-

Product Details

Omschrijving

Maatbeker 250 ml met handvat

Van transparant PP met glad oppervlak en handvat.

Gedrukte schaalverdeling. Autoclaveerbaar. Maximale inhoud 250 ml

GEMAAKT VAN OERSTERK PP

PP is Polypropyleen en dat is prima bestand tegen chemische inwerking van zuren, logen en oplosmiddelen. Vooral de uitermate goede bestendigheid tegen zuren is een belangrijke eigenschap van PP. 

Wat is Polypropeen?

Polypropeen is een thermoplastisch polymeer dat een zeer wijde toepassing kent. Polypropeen staat ook bekend onder de oudere benaming polypropyleen. Deze laatste naam is nog steeds de meest courante benaming bij de producenten en verbruikers van deze kunststof.

Maatbeker handvat

Eigenschappen polypropeen

 • PP is een thermoplast
  Polypropeen maakt deel uit van de familie van de thermoplasten. Daarmee is PP een broertje van PE en PVC. Thermoplasten zijn kunststoffen die na verhitting buigzaam en vormbaar zijn.
 • PP kent een hoge corrosievastheid
  Polypropyleen is bestand tegen spanningscorrosie. Het klinkt misschien gek dat corrosie ook bij kunststoffen kan optreden, maar toch is dat zo. Het gaat dan om scheurvorming, vooral op die punten waar mechanische spanning optreedt in combinatie met een chemische inwerking. PP is een kunststof die daar zeer goed tegen bestand is.
 • Hardheid, stijfheid en sterkte
  Polypropeen is relatief hard, sterk en stijf, zeker in vergelijking met lage dichtheid polyethyleen. Maar het is weer minder hard dan PVC. Verder is PP relatief taai.
 • Hoge kleurvastheid
  Polypropyleen is beschikbaar in allerlei kleuren en is ook zeer kleurvast. Wel kan UV licht een negatieve invloed hebben op de kleurvastheid van PP. Dus langdiurige blootstelling aan zonlicht kan verkleuring verooorzaken van je maatbeker.
 • Bacterie werend
  PP is bestand tegen bacteriegroei. Daarom zijn de meeste injectiespuiten, maar ook deze maatbekers van polypropyleen gemaakt. In situaties waarin hygiëne een rol speelt heeft PP de voorkeur boven andere kunststoffen.
 • Hittebestendigheid
  PP is een ideale kunststof in situaties waarin verhitting een rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kunststof houders in sterilisatieapparatuur.
 • Milieuvriendelijkheid
  Polypropyleen is volledig recyclebaar. Het proces van recyclage is relatief eenvoudig. Als thermoplast vis verhitting de aangewezen oplossing. In tegenstelling tot de recyclage van PVC komen er bij de recyclage van polypropyleen geen gevaarlijke stoffen vrij.
 • Het nadeel van polypropyleen
  Als er al een nadeel is dan is het de prijs van PP. Polypropyleen is net iets duurder dan PE. Dat is dan ook de reden dat er vaak een bewuste keuze wordt gemaakt op basis van de specifieke eigenschappen van polypropyleen.

MAATBEKERS AFMETINGEN

Onze maatbekers zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen. Zo zijn ze bijvoorbeeld ook verkrijgbaar in 500 ml en 250 ml. Wie ze groter zoekt kan kiezen voor een maatbeker tot wel 5 liter inhoud en voor de kleinere doseringen zijn de maatbekers er al vanaf 100 ml.

Maatbeker zonder handvat

Onze maatbeker zijn verkrijgbaar mét en zonder handvat, zoals deze 1000 ml zonder handvat:

Maatbeker zonder handvat

Meer informatie

Meer informatie
SKU mb250-ww
levertijd direct
Inhoud verpakking 1 maatbeker

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Artikelen die hierop lijkenMeld je aan voor onze nieuwsbrief

Verzendopties:

Betaalopties: