Smartshop

Magische truffels Dragons Dynamite 15 gram

Psilocybe Dragons Dynamite truffels

Deze hele speciale magische truffel wordt in een zeer beperkte productie gemaakt en is dan ook zeer bijzonder in zijn soort. De sterkste truffel in ons assortiment. Je voelt je onoverwinnelijk door de kracht van dynamite en je zult je innerlijke draak bevrijden.

€ 9,95
 • Koop er 2 voor € 8,99 per stuk en bespaar 10%
Op voorraad
 • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
 • Snelle, discrete levering
 • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Magische truffels Dragons Dynamite 15 gram

Deze hele speciale truffel wordt in een zeer beperkte productie gemaakt en is dan ook zeer bijzonder in zijn soort.

De sterkste truffels

De sterkste truffel in ons assortiment. Je voelt je onoverwinnelijk door de kracht van Dynamite en je zult je innerlijke draak bevrijden.
Neem een halve dosis om te testen hoe je op deze truffels reageert. Het duurt ongeveeer 45 minuten voor de werkzame stoffen (psilocybine en psilocine) aktief zijn in je lichaam.

Wat zijn Truffels?

Magic Truffels of ook wel magische truffels zijn een ‘bij-product’ van de alom bekende paddo’s en bevatten net als paddo’s de psychoactieve stoffen psilocybine en psilocine. Deze stoffen zorgen voor een psychedelische ervaring met visuele effecten en een vaak creatieve, filosofische gedachtegang. De officiële naam voor de magische truffel is ‘Sclerotium’ (meervoud: ‘Sclerotia’). Magische truffels staan ook bekend onder de naam ‘Philosopher’s Stones’.

Netwerk van mycelium

Op de plek waar paddenstoelen groeien bevindt zich in de grond een groot netwerk van mycelium. Dit mycelium is een schimmel met een witte, draderige structuur. Onder de juiste omstandigheden zal dit mycelium zorgen voor de groei van paddenstoelen. In wezen is de paddenstoel de vrucht van het mycelium. Sommige soorten paddenstoelen produceren in dit mycelium magische truffels. Deze truffels zijn een compacte massa van verhard mycelium waarin de soort voedsel en water opslaat om daar gebruik van te kunnen maken als de groeiomstandigheden van de paddenstoel niet optimaal zijn.

Eeuwen lang gebruikt

Paddo’s worden al duizenden jaren over de hele wereld gebruikt in verschillende culturen. Toch worden truffels in Nederland en België door maar weinig mensen gebruikt. De tripmiddelen worden het liefst in de natuur genomen of in een rustige, vertrouwde omgeving. Paddo’s worden meestal los gegeten. Maar je kunt er ook thee van zetten. Gebruikers kunnen kleuren anders zien en veel feller en ze beleven gevoelens intenser. 

200 verschillende soorten

Op de wereld zijn momenteel rond de 200 verschillende soorten paddenstoelen geïdentificeerd die psilocybine en psilocine bevatten. Slechts een handjevol van deze paddenstoelen zijn in staat om ook magische truffels te produceren.

Truffels drogen

Magische truffels bestaan na de oogst voor ongeveer 50% uit water. Na het drogen van truffels houd je dus ongeveer de helft van het oorspronkelijke gewicht over. Dit verschilt overigens per soort en welke kweekwijze wordt gebruikt. In vergelijking: vers geplukte paddo’s bestaan voor 90% uit water.

Niet geheel toevallig zien magische truffels er ook een beetje uit als de ‘normale’ truffel die bekend is uit de culinaire wereld. De smaak van magische truffels wordt vaak omschreven als ‘walnootachtig’.

De effecten

Het effect van magische truffels is nagenoeg hetzelfde als van paddo’s. Toen in 2008 de paddo’s werden verboden in Nederland is de wet op zo’n manier opgesteld dat de magische truffels er (gelukkig) niet onder vielen. Door het paddoverbod zijn de smartshops in Nederland zich daardoor gaan richten op de verkoop van magische truffels. Hierdoor is de truffel bezig aan een sterke opmars en worden ze alsmaar bekender en populairder.

Magic mushrooms en magische truffels

In tegenstelling tot alle populaire chemische en illegale drugs zijn deze natuurlijke middelen bij juist gebruik veilig en de enige echt leerzame.

Een half uur na inname van een juiste portie magische paddenstoelen of truffels is het effect al merkbaar. Vooraf gegaan door misschien wat lichamelijke onrust of overmatig geeuwen zal de waarneming, met name het zien en het gehoor, sterk toenemen.

Ook gevoelsmatig zal alles sterker ervaren worden dan anders. Het is daarom belangrijk om in een vertrouwde omgeving te zijn en met een vertrouwd persoon deze ervaring te delen.

Het luisteren naar muziek of het kijken naar mooie afbeeldingen kan in deze staat van ‘helderziendheid’ een buitengewoon verwonderende ervaring worden.

Een wandeling in een bos kan een zeer indrukwekkende reis worden waarbij de natuur zich laat zien op een manier die je niet voor mogelijk had gehouden.

Bij hoge doseringen worden de zintuigen niet enkel versterkt maar zodanig veranderd dat de werkelijkheid en je besef van tijd en ruimte volledig kan vervagen. Soms kun je dingen zien of horen die er zelfs niet zijn.

Met gesloten ogen zul je in staat zijn om wat je fantasie produceert te zien. Verbazingwekkende caleidoscopische kleurenpatronen maar ook levensechte beelden zullen op het netvlies verschijnen, vooral in het halfdonker.

Ook gevoelsmatig zul je alles zeer sterk ervaren. Al naar gelang de omgeving, de gebruikte soort paddenstoel of truffel, de dosering en je gemoedsgesteldheid zal iedere ervaring anders zijn.

Bij een eerste gebruik van paddenstoelen of truffels is het verstandig je goed voor te bereiden. Dit houdt in het inwinnen van informatie over de effecten van de verschillende soorten. Begin niet met de meest heftigste soort. Bedenk wel: Als je nog nooit alcohol gedronken hebt, begin je toch ook niet met een fles wodka.

Het verschil tussen magische truffel en paddenstoel

Behalve het feit dat ze er volstrekt anders uitzien, zijn de verschillen tussen paddo’s en magische truffels zeer klein of zijn de verschillen er misschien zelfs helemaal niet.

Paddo’s en magische truffels bevatten beide de psychoactieve stoffen psilocybine en psilocine. De psilocybine in paddenstoelen is niet anders dan de psilocybine in magische truffels. Voor zover bij ons bekend is er geen serieus onderzoek gedaan naar de verschillen tussen de effecten van paddo’s en magische truffels. We kunnen dan ook alleen maar uitgaan van onze eigen ervaring en van de ervaringen van andere mensen.

Onze eigen ervaring leert ons dat wij eigenlijk geen verschil merken. Wij hebben wonderbaarlijke ervaringen gehad met zowel paddenstoelen als magische truffels, die met elkaar vergelijkbaar waren qua beleving; zowel de visuals als de geestelijke uitdaging.

Als je ervaringen van andere mensen hoort en leest, dan zijn de meningen verdeeld. Sommige mensen rapporteren met magische truffels iets minder visuals dan met paddo’s. Anderen weerspreken dat weer. Sommige mensen vinden de trip met magische truffels makkelijker te beleven dan die met paddenstoelen. Anderen weerspreken dat weer. De beslissing is aan jou.

Eingelijk is er tussen de twee geen verschil, zo is de conclusie.

Magische truffels

Psilocybine en psilosine

Psilocybine en psilocine zijn twee werkzame stoffen die van nature voorkomen in ongeveer 200 verschillende paddenstoelen. Na inname van psilocybine zet het lichaam deze stof om in psilocine, dat een sterke psychoactieve werking heeft.

De bekende Zwitserse wetenschapper Albert Hofmann (ontdekker van LSD) was de eerste die de stoffen psilocybine en psilocine in een laboratorium wist te isoleren. Hij deed dit in 1958 en maakte daarvoor gebruik van de paddenstoelsoort ‘Psilocybe mexicana’ die speciaal voor dit doel kunstmatig was opgekweekt.

Moleculaire structuur van psilocybine en psilocine:

De bekendste paddenstoelen die de stoffen psilocybine en psilocine bevatten zijn:

 • Psilocybe cubensis
 • Psilocybe azurescens
 • Psilocybe tampanensis
 • Psilocybe mexicana
 • Panaeolus cyanescens
 • Het effect van psilocybine en psilocine houdt ongeveer 3 tot 6 uur aan.

Effecten van magische truffels en paddenstoelen

De effecten van magische truffels en paddenstoelen zijn nagenoeg vergelijkbaar. De psilocybine en psilocine zorgen voor een sterke verandering van de werkelijkheid. De werking van magische truffels begint 30 tot 60 minuten na inname en houdt gedurende 3 tot 6 uur aan. De werking is het sterkst in de eerste twee uur. Tijdens een trip ervaren veel mensen dat het effect in ‘golven’ komt.

Verschillende effecten

Een trip is een zeer persoonlijke ervaring en het verschilt daardoor heel erg van persoon tot persoon wat de uiteindelijke effecten zullen zijn. Daarnaast is de soort, de dosering en de set en setting van grote invloed op het uiteindelijke effect. Desondanks is het natuurlijk goed mogelijk om de effecten op een rijtje te zetten wat de meeste mensen ervaren:

Geestelijke effecten:

• Visuele effecten

• Intensieve beleving van geluid

• Ontspannen en opgeruimd gevoel

• Creatieve invallen en gedachtesprongen

• Filosofische gedachten

• Aanscherping van zintuigen

• Verwondering

• Het anders beleven van tijd en ruimte

Lichamelijke effecten:

• Ontspannen spieren

• Kil, koud gevoel met rillingen over het lichaam

• Hoofdpijn

• Gevoelige maag

• Misselijkheid

• Dorst

• Vermoeidheid na de trip

Voor de meeste mensen is een psychedelische trip met psilocybine een fantastische en wonderbaarlijke ervaring. Helaas is dit niet bij iedereen het geval. Sommige mensen vinden de drastische verandering van de werkelijkheid een moeilijke en te intense ervaring en kunnen hierop angstig en paniekerig reageren. Dit wordt een ‘Bad Trip’ genoemd. Een bad trip is vervelend, maar niet iets om je heel veel zorgen over te maken. De effecten van magische truffels en paddenstoelen zijn tijdelijk en verdwijnen vanzelf weer na een paar uur. Bovendien, het verwerken van je angsten levert uiteindelijk stabiliteit op.

De dosering

In het algemeen kun je zeggen dat magische truffels bij een dosering* van 5 gram mild, maar zeer duidelijk aanwezig zijn. Vanaf 10 gram wordt het een sterke ervaring en bij een dosering van 15 gram kan er gesproken worden van een heftige trip.

Meer in ons blog

Zie je dit symbool: Blog dan betekent dat dat we in ons blog aandacht besteed hebben aan dit product. Als je op de reporter klikt dan krijg je gerelateerde artikelen te zien.

Meer informatie

Meer informatie
SKU 09906
Inhoud verpakking 15 gram verse truffels
levertijd 1 - 3 werkdagen
Staat in onze Smartshop
Body effect sterk
Brain Effect extra sterk
Energy effect redelijk
Visual effect sterk
Sterkte algemeen extra sterk
Truffel gebruik

Extra informatie van Wapwinkel over het gebruik van truffels.

Hoe snel voel ik wat?

Nadat je de truffels hebt ingenomen zijn de eerste effecten binnen tien minuten tot een uur merkbaar. Je zult eerst wat scherper gaan zien en gaan horen. Al snel verandert de wereld om je heen en je zult alles anders ervaren dan het in werkelijkheid is. Dit wordt meestal als bijzonder lachwekkend ervaren, maar je kunt er ook wat verward door zijn omdat je niet meer kunt bevatten wat er allemaal om je heen gebeurt. Je zult vanzelf dieper in je trip glijden waardoor er zachtjes aan visioenen zichtbaar worden. De aard van de trip is afhankelijk van de persoon en de stemming waarin die persoon verkeert. Hoewel je vergelijkbare effecten kunt ervaren, is elke ervaring uniek en zeer persoonlijk.

Hoe lang duurt een trip?

De trip duurt zo'n 6 uur, komt in golven, en neemt geleidelijk weer af. De werkzame stof in de truffels is psilocybine, een tryptamine dat gerelateerd is aan DMT (dimethyltryptamine), wat we kennen uit paddo's. DMT is een van de sterkste visionaire psychedelica, die in de natuur overvloedig voor komt (in bomen, grassen etc.) en makkelijk door het lichaam afgebroken kan worden, zonder toxische (giftige) stoffen achter te laten. Maar hoewel het lichaam prima met psilocybine overweg kan, kan het verstand er behoorlijk van in de war raken, dus kan men truffels het beste nuttigen in een rustige, vertrouwde omgeving, liefst in de aanwezigheid van iemand die zelf niets neemt en voor je kan zorgen en je desgewenst gerust kan stellen. We noemen dit een sitter.

Hoeveel moet ik nemen?

De geleverde truffels zijn altijd vers en moeten in de koelkast bewaard worden. Neem 5 tot 9 gram voor een normale trip en 10 tot 15 gram voor een sterke trip. Paddo's neem je in op een lege maag voor de beste werking.

Hoe neem ik truffels in?

Je kunt ze nemen door ze rauw op te eten, op een lege maag. Soms geeft dit echter een zwaar gevoel op de maag, dat tijdens je trip als storend ervaren kan worden. Hoewel psilocybine gevoelig is voor langdurige verhitting, kun je van de truffels prima thee maken. Doe de in stukjes gesneden truffels in ongeveer een halve liter kokend water en laat ze ongeveer 20 minuten heel zachtjes doorkoken. Je kunt de truffels ook overgieten met heet water, dit 10 minuten laten trekken, en daarna herhalen met nieuw heet water.

Word je tolerant?

Het heeft weinig zin om sclerotia twee dagen achter elkaar te gebruiken, aangezien je lichaam onmiddellijk tolerantie ontwikkelt voor psilocybine. Door de ogebouwde resistentie zal het effect amper merkbaar zijn. Ons advies is om een week te wachten voor je opnieuw aan een trip begint, maar ervaren gebruikers handhaven liever een langere pauze om de trip weer als maximaal te kunnen ervaren.

Reviews 12

4 / 5
wappie wappie wappie wappie wappie
 • 5 wappies 8
 • 4 wappies 0
 • 3 wappies 3
 • 2 wappies 1
 • 1 wappie 0
 • Kwaliteit
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Prijs
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Waar voor je geld
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Aan te bevelen
  wappie wappie wappie wappie wappie

Artikelen die hierop lijken

Verzendpartner:

Betaalopties: