Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Kweken

Cactus growkit Decipiens

De Peyote Decipiens cactus is eindelijk verkrijgbaar als growkit. Vandaag bestellen is morgen beginnen met kweken van je eigen Peyote Decipiens!
€ 22,50
 • Koop er 3 voor € 17,00 per stuk en bespaar 24%
Op voorraad
 • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
 • Snelle, discrete levering
 • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Cactus growkit Decipiens kopen

De Peyote Decipiens cactus is eindelijk verkrijgbaar als growkit. Vandaag bestellen is morgen beginnen met kweken van je eigen Peyote Decipiens!

Deze cactus is geschikt om binnenshuis te kweken. De growkit is geheel compleet zodat je meteen aan de slag kunt.

Nieuwe soort

Wanneer er een nieuwe variant bekend wordt van de psychedelica familie, is dat altijd goed nieuws. Een soort met de werkzame stof mescaline. De decipiens wordt nu beschouwd als een aparte soort van de peyote cactus en geen variant van soorten zoals de williamsii.

Uit Mexico

Deze cactus kent zijn oorsprong in de Mexicaanse staat Coahuila, maar is zelfs daar lastig te vinden. Reden te meer om zelf aan de gang te gaan met je eigen kweekset. Over het algemeen is deze soort in alle opzichten groter dan de traditionele peyote. De cactuslichamen zelf zijn groter en groeien bovendien sneller. De witte, roze of magenta bloemen zijn ook groter met meer robuuste bloemblaadjes. Voor een nog snellere groei, kunnen ze gemakkelijk worden geënt op de meer vruchtbare soorten, zoals Trichocerus. En dat brengt dan weer unieke soorten voort met hun eigen specifieke eigenschappen uiteraard.

Snelle ontkiemers

De zaden ontkiemen gemakkelijk en eenmaal aan de groei zal je al snel vertakkingen waarnemen die op het juiste moment van het seizoen zullen uitbarsten met prachtige bloemen. Een op de duizend ontwikkelt zich heel bontkleurig: Bleekgroen met witte bloemen, voorzien van een delicate roze streep op elk bloemblaadje. Om steriele zaden te vermijden, is kruisbestuiving met een andere decipiens nodig.

Lophophora Decipiens

De actieve bestanddelen in de Peyote cactus zijn:

 •  anhalaninine
 •  anhalonidine
 •  hordinenine
 •  lophophorine
 •  mescaline (3,4,5- trimethoxy-B-phenethylamine)
 •  n-methylmescaline
 •  n-acetylmescaline
 •  o-methyllanhalonidine
 •  pellotine
 •  thyramine

Peyote Decipiens

Peyote Decipiens is een andere meer gebruikelijke en beter uitspreekbare naam voor Lophophora williamsii variëteit decipiens. De Peyote Decipiens heeft knobbels (tuberkels, verhogingen) rondom elk areool. Het uiterlijk van deze cactus is daardoor bolvormig en geknobbeld.
De Peyote Decipiens heeft dus geen verticale ribben met een vericale groef ertussen zoals andere Peyote planten wel hebben.

Meer mescaline

Door de vele kleine verhogingen heeft de Peyote Decipiens in totaal een groter oppervlak dan zijn soortgenoten. En dus meer opperhuid waaronder zich de meeste Mescaline bevindt, want de Mescaline zit in het donkere cactusvlees net onder de opperhuid.

Peyote Decipines

Meer groen

Peyote decipiens heeft meer groen weefsel dan een ronde Peyote of een Peyote met ribben. In dit groene weefsel direct onder de opperhuid zit relatief meer Mescaline. De Peyote decipiens zal daardoor per gram en per doorsnede meer Mescaline bevatten. Want hoe groter de knobbels, hoe groter het oppervlak, hoe meer Mescaline. Het is echter de vraag hoeveel dat is. Want de decipiens cactus heeft tussen de knobbels lucht, en dus geen plantenweefsel. Maar de ronde Lophophora williamsii heeft hier wel celweefsel met hierin plantencellen met de werkzame stof Mescaline.

Geen snelgroeier

De Peyote Decipiens is geen snelgroeier. Onder optimale omstandigheden groeit deze cactus ongeveer 1,5 tot 2 centimeter. Per jaar.

 

Meer informatie

Meer informatie
SKU 4.465.22
levertijd direct
Inhoud verpakking zie omschrijving

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Artikelen die hierop lijken

Verzendpartner:

Betaalopties: