Waardering:
75% of 100

Cactuszaden Peyote (20x)

Art.nr.
32498
€ 5,45

De kleine, stekelloze peyote cactus (Lophophora williamsii) komt oorspronkelijk voor in Zuid-Texas en Noord-Mexico.

De cactus is een belangrijk religieus sacrament onder veel inheemse volkeren in het noorden en midden van Amerika. In grote delen van Mexico worden helende krachten aan de cactus toegedicht.

Peyote cactuszaden 20x

De kleine, stekelloze peyote cactus (Lophophora williamsii) komt oorspronkelijk voor in Zuid-Texas en Noord-Mexico.
De cactus is een belangrijk religieus sacrament onder veel inheemse volkeren in het noorden en midden van Amerika. In grote delen van Mexico worden helende krachten aan de cactus toegedicht. Tijdens een trip ervaren gebruikers dat de cactus een 'helende werking heeft op de ziel en advies geeft voor genezing'.

De belangrijkste stoffen in de peyote cactus zijn:
mescaline (3,4,5- trimethoxy-B-phenethylamine)
n-methylmescaline
n-acetylmescaline
lophophorine
thyramine
hordinenine
anhalaninine
anhalonidine
pellotine
o-methyllanhalonidine

Het belangrijkste alkaloïde van de Peyote cactus is mescaline. Gebruik Deze cactussen zijn geschikt om te kweken. Pas als de cactussen enkele jaren oud zijn kan hun bovengrondse deel geoogst worden.
Download de kweekinstructies in PDF (Adobe Acrobat Reader vereist).

Hoe kweek je een cactus

Groei instructies
Gebruik een kweekkast. Vul plastic bakjes (5 cm) met gesteriliseerde aarde, leg de zaadjes op de aarde en druk zachtjes aan. Zet de bakjes in een laagje gekookt water en wacht totdat de aarde aan het oppervlak vochtig wordt. Haal de potjes eruit en bedek ze met plastic folie. Optimale temperatuur in dit stadium is tussen 18°C en 23°C. Na een paar dagen tot weken zullen groene baby cactussen ontstaan. Na zo'n 4 weken kun je beginnen met afharden.

Prik 2 gaatjes in de folie en vervolgens om de dag. Je kan het plastic weghalen als er onder het folie net zo'n atmosfeer heerst als erbuiten. Water geven met gekookt water of regenwater. Niet laten uitdrogen, maar ook niet te veel water geven. Na een jaar kun je ze eventueel verpotten, wees erg voorzichtig met het pen worteltje. Als de cactussen geel worden hebben ze meer licht nodig, worden de cactussen rood dan hebben ze minder water nodig.

Meer informatie
Gebruikerslevel Iedereen
Inhoud verpakking 20 zaden
levertijd direct
Schrijf je eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan