Adult Only

Smartshop

Cafeïne (pharma grade/natural) 100 gram

Cafeïne op basis van de natuur in een handige stazak.

Energiebooster

Cafeïne is een natuurlijke energiebooster die beter werkt dan als je wat meer doseert dan wanneer je het uit je kopjes koffie moet halen.

€ 8,99
  • Koop er 3 voor € 7,75 per stuk en bespaar 14%
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Gratis verzending vanaf 75,-

Product Details

Omschrijving

Cafeïne Anhydraat (Natural), 100 gram

Pharma grade cafeïne, natural

Cafeïne op natuurlijke basis.

Cafeïne is een natuurlijke stof die voorkomt in een aantal plantensoorten, waaronder koffie, thee en cacao. De stof kan ook synthetisch geproduceerd worden, maar deze is geproduceerd met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. 

Veilig in gebruik

De European Food Safety Authority (EFSA) heeft in een onderzoek naar de veiligheid van cafeïne geconcludeerd dat een matige inname van ongeveer 400 mg cafeïne per dag (het equivalent van maximaal vijf kopjes koffie) past binnen een gezonde en evenwichtige voeding en actieve leefstijl. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, wordt geadviseerd om de inname van cafeïne te beperken tot de helft, 200 mg per dag. Onderzoek wijst uit dat matig cafeïnegebruik geassocieerd is met verschillende fysiologische effecten zoals mentale en fysieke prestaties. Het gebruik is dus, mits niet overgedoseerd, volledig veilig.

Verschil synthetische en natuurlijke cafeïne

Terwijl je nipt aan je ochtend latte, bedenk dan dat de consumptie van cafeïne geworteld is in de oudheid, daterend uit de oudheid , gehuld in eeuwen van mythe en legende. Zo heeft koffie in haar moderne vorm heeft waarschijnlijk zijn oorsprong in Arabië tijdens de Middeleeuwen, terwijl thee al sinds vóór de gewone tijdrekening in China werd gedronken. En ook een andere stof, cacao, speelde een belangrijke rol in het dagelijks leven van de precolumbiaanse beschaving in Midden- en Zuid-Amerika. Stuk voor stuk allemaal bronnen van cafeïne.

Dichtheid cafeïne

Deze cafeïne op natuurlijke basis kent een dichtheid van 0,65 g/cm³, waardoor het meer volume inneemt voor hetzelfde gewicht ten opzichte van synthetische cafeïne die een dichtheid kent van 1,23 g/cm³.

Populair

De populariteit van deze dranken verspreidde zich al snel en de vraag in de rest van de wereld nam toe. Tegen de 17 e eeuw, koffie, thee en chocolade was geworden stevig verankerd in de sociale en praktische gebruiken van een groot deel van het Westen.

Wat zijn de natuurlijke bronnen van cafeïne? 

Natuurlijke cafeïne wordt gewonnen uit de plant om te worden gebruikt in verschillende voedingsmiddelen en dranken. Cafeïne wordt gevonden in meer dan 60 soorten planten over de hele wereld en komt van de zaden van koffiebonen, cacaobonen en kolanoten; de bladeren en knoppen van thee; de bladeren van Yerba mate; en in de bast van Yoco. Andere natuurlijke bronnen van cafeïne zijn guaranabessen, guayusa en de yauponhulst.

Synthetische cafeïne. Hoe zit het dan met synthetische cafeïne? Waar komt het vandaan? Afgezien van de natuurlijke varianten, wordt synthetische cafeïne ook veel gebruikt in bekende voedingsmiddelen en (energie)dranken en strekt zich zelfs uit tot water, kauwgom en producten voor persoonlijke hygiëne!

FDA

De FDA* reguleert toegevoegde cafeïne in vijf categorieën producten: voedingsmiddelen, dranken, energiedranken, voedingssupplementen en zelfzorggeneesmiddelen. Er is echter veel verkeerde informatie als het gaat om de verschillen tussen synthetische cafeïne of cafeïne die is afgeleid van plantaardige bronnen.

* "De Food and Drug Administration, afgekort FDA, is het agentschap van de federale overheid van de Verenigde Staten, dat de kwaliteit van het voedsel en de medicijnen in brede zin controleert. Het controleert ook de behandeling van bloed, medische producten en cosmetica. De FDA zorgt ervoor dat de regels in de Public Health Service Act worden nageleefd."

Ander effect

Uit de voedsel- en gezondheidsenquête van 2018 bleek dat meer dan 70 procent van de deelnemers dacht dat cafeïne een ander effect op het lichaam zou kunnen hebben, afhankelijk van de bron (synthetisch versus natuurlijk) of niet zeker was.

Geen onderscheid

In werkelijkheid zijn synthetische en natuurlijke cafeïne bijna niet te onderscheiden; beide zijn namelijk chemisch identiek . Het grote verschil is dat synthetische cafeïne wordt geproduceerd uit ureum en chloorazijnzuur in plaats van geëxtraheerd uit plantaardige producten zoals natuurlijke cafeïne. Het eindproduct en het effect van cafeïne op het lichaam zijn verrassend vergelijkbaar. Wetenschappelijk onderzoek naar synthetische cafeïne , al in 1947 gepubliceerd door Scott et al in Science , wijst op dezelfde stimulerende effecten op het lichaam.

Of het nu uit de natuur komt of is toegevoegd, cafeïne uit alle bronnen heeft hetzelfde effect. Het is het productieproces in cobinatie met de inkoop die de prijs van natuurlijke cafeïne duurder maakt. Gebruikers die liever geen synthetische middelen tot zich nemen zijn echter graag bereid om er iets meet voor te betalen.

Pure natuurlijk cafeïne voor direct energie

Cafeïne, natuurlijk geproduceerd, is zo geconcentreerd dat het 3x zo sterk is dan een flinke kop koffie! 

Waarom nog energie drankjes of koffie nemen. Cafeïne werkt beter, heftiger en is suiker vrij. 
Behoefte aan een geweldige knalharde training? Een nachtje flink stappen? Ook zo flauw van die zogenaamde ‘heftige’ energie drankjes?
Dan is Cafeïne de oplossing voor jou! 

Cafeïne

• Stimuleert kracht en uithoudingsvermogen
• Tot 3x zo sterk dan normale energie drankjes
• Verhoogt concentratie en alertheid
• Perfect voor sport, werk en studie
• Overal mee naar toe te nemen
• Werkt binnen enkele minuten
• Direct extra energie
• Geen suiker of vet

Wat is cafeïne

Cafeïne of coffeïne is ook bekend onder de naam theïnematheïne/mateïne en guaranine. Het is een alkaloïde die voorkomt in thee, en in cacao- of koffiebonen. Cafeïne als zuivere stof is een wit poeder met een bittere smaak. Het is een milde psychoactieve stof met een stimulerende werking.

Doorlopende kwaliteitscontrole

Cafeïne toepassingen

Caffeïne wordt door de stimulerende werking veel toegepast in de sportwereld, mede omdat het ook niet op de dopinglijst staat. Daarnaast wordt caffeïne ook gebruikt in energiedrankjes zoals RedBull.

Onze caffeïne is van een zeer zuivere kwaliteit (COA op verzoek vanaf 5 kilo bestellingen verkrijgbaar) en heeft een zeer fijne structuur en is bijzonder wit van kleur. Dit maakt het mengen met andere stoffen zeer eenvoudig.

Hersluitbare verpakking

Geen zorg dat je cafeïne vocht aantrekt en gaat klonteren, of dat wanneer je niet alles meteen gebruikt het poeder verkleurd. Onze hermetisch gesealde zakken komen volledig gesloten bij je aan, maar kunnen na gebruik ook herhaaldelijk weer opnieuw gesloten worden. Op die manier blijft je kwaliteit gegarandeerd. Zelfs bij de kleinste verpakkingen, zoals deze 30 gram verpakking.

Stazak zilver hersluitbaar

Isolerende werking

Daarnaast hebben onze stazakken ook nog een isolerende werking omdat ze vervaardigd zijn van een aluminium coating. Daarnaast weerhoudt deze slimme verpakking de inhoud ervan om vocht aan te trekken zodat het niet klontert.

Voedingssupplementen helpen

De voedingssupplementen die we in ons assortiment hebben zijn vaak uitstekende natuurlijke middelen om het lichaam te helpen sneller te herstellen van een nieuwe aanval op ons immuunsysteem. Ingrediënten zoals Ginseng en Guarana komen je waarschijnlijk bekend voor, middelen die al duizenden jaren worden gebruikt om de vitaliteit te verhogen en vermoeidheid te verdrijven. Maar als je gewoon een hectisch leven hebt en het lang niet iedereen druk, druk, druk is, kunnen de middelen die we in ons assortiment hebben, je helpen herstellen van een nieuwe dag vol stress, maar ook zorgen dat je beter presteert op school, op je werk of tijdens het sporten.

Meer informatie

Meer informatie
SKU caf-af-100-nat-1
Bijzonderheden geen
Gebruikerslevel Iedereen
Ingrediënten Caffeïne
Inhoud verpakking 100 gram
levertijd direct
Merk Afarma
Staat in onze Smartshop

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Artikelen die hierop lijkenMeld je aan voor onze nieuwsbrief

Verzendopties:

Betaalopties: