Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Smartshop

Kanna thee

Sceletium tortuosum thee is een ontspannende en heerlijke blend van kanna (Sceletium tortuosum), rooibos, groene rooibos en kamille.
€ 5,95
 • Koop er 3 voor € 5,25 per stuk en bespaar 12%
Niet op voorraad
 • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
 • Snelle, discrete levering
 • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Sceletium tortuosum (Kanna) theezakjes

Sceletium tortuosum thee is een ontspannende en heerlijke blend van kanna (Sceletium tortuosum), rooibos, groene rooibos en kamille.

Ingredienten Kanna thee

Een pakje bevat 20 theezakjes.

Elk theezakje bevat: kanna (Sceletium tortuosum) 240 mg, rooibos tea 1100 mg, groene rooibos thee 868 mg, kamille thee 300 mg.

Effecten Kanna thee

Sceletium tortuosum, ook wel bekend als kanna, verbetert de stemming en zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Bij hogere doseringen kan het lichte euforie teweegbrengen, waarbij eerst sprake is van stimulatie, gevolgd door een gevoel van ontspanning.

Gemoedstoestand

Kanna (Sceletium tortuosum) is een stof die je gemoedstoestand kan verbeteren, maar ook stress en angst. Het laat spanning afnemen.
Een kleine dosering geeft je een euforisch gevoel, maar bij een hogere dosering zal de stof verdovend werken.

Vermindert stress

Een lage dosering Sceletium tortuosum vermindert angst en stress. Onzekerheden, remmingen en gevoelens van minderwaardigheid verdwijnen. Sommige gebruikers ervaren bij het gebruik van Kanna een gevoel van meditatieve rust.

Onzekerheden verdwijnen

Hoewel kanna sommige mensen meer terughoudend maakt in sociale situaties, beschrijven anderen juist een verdieping van sociale contacten. Angsten en onzekerheden verdwijnen en een algeheel gevoel van euforie en zelfvertrouwen overheerst. Kanna kan daarom behulpzaam zijn bij persoonlijke gesprekken. Het is niet gebruikelijk, maar sommige gebruikers observeren ook een verhoogde gevoeligheid van de huid en ervaren daardoor dan weer seksuele opwinding.

Verminder de eetlust

Kanna vermindert de eetlust en zou volgens sommigen ook het verlangen naar nicotine verminderen waardoor het gebruikt kan worden bij het stoppen met roken.

Kanna versterkt de effecten van alcohol en cannabis. In deze combinaties kunnen milde visuele effecten optreden. De Khoikhoi rookten kanna als onderdeel van een kruidenmix die ook cannabis bevatte. Damiana, blauwe lotus, wild dagga, tongkat ali en ginseng zijn andere kruiden die goed met kanna combineren.

Experimenteer er niet mee

Als je aan depressie lijdt, ga dan niet zelf-experimenteren met kanna, maar raadpleeg eerst een dokter. Kanna verhoogt de bloeddruk waardoor er hoofdpijn kan ontstaan en je mogelijk misselijk wordt na gebruik. Ook diarree of dunne ontlasting kan een ander bijeffect van kanna zijn. Sommige gebruikers krijgen een droge mond of ervaren dat geluiden en kleuren vervagen. Een ander mogelijk bijeffect is slaperigheid. Daarom kun je beter geen kanna gebruiken tijdens het autorijden of het bedienen van machines.

Slapeloosheid

Sommige gebruikers melden juist slapeloosheid. Dit kan over het algemeen voorkomen worden door kanna niet te laat op de dag te nemen. Op het moment dat de effecten van kanna uitwerken, kun je een kortstondige toename van angst of irritatie ervaren. Een tweede dosis zal dit effect voorkomen, maar bij herhaling zullen de negatieve bijwerkingen toenemen en uiteindelijk de positieve effecten verdringen.

Priming

Sommige gebruikers van Kanna zeggen dat het effect van kanna na een aantal keer sterker wordt. Dit wordt ‘priming’ genoemd. Voel je de eerste keer niet zo veel? Dan moet je lichaam misschien aan kanna wennen. Neem een paar dagen achter elkaar steeds een kleine dosering en observeer hoe het effect verandert. Door het vaker te gebruiken kan je echter ook tolerantie opbouwen en dat betekent dat je na verloop van tijd meer nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken.

Rooibos heeft een kalmerende werking op het centrale zenuwstelsel en verlicht lichamelijke spanningen.

Groene rooibos heeft dezelfde eigenschappen als rooibos, echter bevat deze nog meer anti-oxidanten.

Kamille wordt gebruikt voor het verminderen van stress en draagt bij aan een goede nachtrust en ontspanning.

Wat zit er in Kanna?

Primaire actieve stoffen zijn de alkaloïden: Mesembrine, Mesembrenone en Tortuosamine. Hoewel er andere verbindingen in de plant zijn die op zijn minst subtiel invloed hebben, zijn dit zeker de meest prominente en daarmee ook de best bestudeerde. Met name mesembrine wordt erkend als een specifieke verbinding die krachtige effecten heeft op het verhogen van de serotonine-activiteit in de hersenen . Bovendien heeft Kanna PDE4-remmende eigenschappen . Door PDE4 (Phosphodiesterase 4) te remmen, heeft het lichaam meer cAMP beschikbaar, wat leidt tot positieve Kanna-effecten op de stemming en het geheugen. Mesembrenon is de alkaloïde waarvan is vastgesteld dat deze verantwoordelijk is voor dit effect.  

Een gids

Kanna is een weinig bekend Zuid-Afrikaans kruid dat de laatste tijd veel aan populariteit wint. Met het vermogen om als een prettig middel te ervaren is het ook waarom we er steeds meer over beginnen te horen. . 

Speciaal voor iedereen met interesse in Kanna thee, schreven we een Kanna gebruikersgids. Lees deze gids in ons blog.

Waarschuwing Kanna thee

Sceletium tortuosum is een selectieve serotonine heropname remmer (SSRI). Het mag niet worden gecombineerd met andere SSRI's (Seroxat, Prozac) of Monoamine Oxidase remmers (MAO-I), zoals Peganum harmala, Banisteriopsis caapi en passiebloem (Passiflora incarnata)

Meer informatie

Meer informatie
SKU 300-7880
levertijd 1 - 3 werkdagen
Inhoud verpakking 20 theezakjes

Reviews 1

3.5 / 5
wappie wappie wappie wappie wappie
 • 5 wappies 0
 • 4 wappies 1
 • 3 wappies 0
 • 2 wappies 0
 • 1 wappie 0
 • Kwaliteit
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Prijs
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Waar voor je geld
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Aan te bevelen
  wappie wappie wappie wappie wappie

Artikelen die hierop lijken

Verzendpartner:

Betaalopties: