Wapwinkel verkoopt geen producten aan minderjarigen. Dus voor je toegang krijgt: ben je 18 jaar of ouder?

Natrium Hydroxide (NaOH) 1 kg

€ 7,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Natriumhydroxide (NaOH). 99,8% zuiver, van hoge kwaliteit. Met food verklaring..


Als je je (laboratorium) spulletjes echt superschoon en vrij van bacteriën wilt houden, dan gebruik je natuurlijk deze Caustic Soda, Natriumhydroxide.

Natriumhydroxide (NaOH). 99,8% zuiver

Natriumhydroxide van een zuivere kwaliteit. Dit is dus géén gootsteenontstopper, wat door de toevoeging van zware metalen zoals zink niet consumptie-geschikt is. Als je je (laboratorium) spulletjes echt superschoon en vrij van bacteriën wilt houden, dan gebruik je natuurlijk deze Caustic Soda, Natriumhydroxide.

Nantroloog

Natriumhydroxide (caustische soda) is een anorganische verbinding met als brutoformule NaOH. De stof komt voor als een witte, hygroscopische (vochtaantrekkende) vaste stof, die zeer goed oplosbaar is in water. De uiteindelijke oplossing wordt ook wel aangeduid als natronloog. Wanneer natriumhydroxide in contact wordt gebracht met water of zuren treedt er door de chemische reactie een grote warmteontwikkeling op. De stof is corrosief voor bepaalde onedele metalen, zoals aluminium en zink ook kan het schade toebrengen aan glas. 

Gebruik Natriumhydroxide

Je kunt deze NaOH ook gebruiken voor het maken van je eigen zeep: Je kan geen zeep maken zonder het gebruik van Natriumhydroxide. Natriumhydroxide is niet per definitie gootsteenontstopper, het wordt er alleen van gemaakt, en niet andersom! Zelfs je eigen vertrouwde stuk zeep wat je in de winkel koopt heeft als basis ingrediënt natriumhydroxide. Natriumhydroxide is een op zich bijtende en gevaarlijk stof.

Geen gootsteenontstopper

Helaas is Natriumhydroxide nog het meest bekend onder de naam Gootsteenontstopper. Maar dit wil eigenlijk alleen maar zeggen: Van Natriumhydroxide wordt gootsteenontstopper gemaakt, en niet andersom! Je kunt natriumhydroxide op zeepgebied vergelijken met de gist die een bakker in zijn brood stopt.


Gist alleen kun je niet eten. Sterker nog, je kunt er behoorlijk ziek van worden. Toch is de gist nodig om het brood te laten rijzen.
Maar het eindprodukt Brood bevat geen spoortje gist meer. Zo is het ook met zeep en natriumhydroxide.

De natriumhydroxide is nodig om je oliën en vetten te laten 'verzepen'. Het eindprodukt Zeep bevat dan -net zoals brood geen gist meer bevat- geen spoortje natriumhydroxide meer,mits je natuurlijk uitertst precies bent met het afwegen van je ingrediënten en recepten.

Natriumhydroxide met foodverklaring

Dit product kent een zogenaamde "food verklaring", waardoor het in aanraking mag komen met voedsel, of met apparatuur waarmee voedsel bereid wordt. Zeer zuiver dus!

Eigenschappen van NaOH

Het product heeft drie verschijningsvormennatriumhydroxidenatronloog en caustic soda; 
natriumhydroxide is een sterke base en zeer goed oplosbaar in water. Het is een kristallijne, vaste stof met een draderige structuur die ongeveer twee keer zo zwaar is als water. De kleur van NaOH is matwit, gedeeltelijk doorzichtig; 


Natronloog is een heldere, kleurloze, stroperige oplossing van natriumhydroxide in water. NaOH is niet vluchtig en het is onbrandbaar. NaOH is relatief goedkoop. NaOH is een sterke, corrosieve (bijtende) base die heftig reageert met zuren, bij het verdunnen komt zeer veel warmte vrij. Natronloog is een stabiel product dat geen schadelijke invloed ondervindt van licht en warmte; naargelang het toepassingsgebied wordt een oplossing van 33 of 50 % gebruikt: 
Natronloog dient als grondstof voor de productie van caustic soda onder de vorm van schilfers en korrels. Dit gebeurt door indamping tot een eindconcentratie van bijna 100 %. 

De maximale oplossing voordat verzadiging optreedt is 450 gram per liter.

Hoe werk je veilig met NaOH?

  • Zowel natronloog als caustic soda zijn sterk bijtende stoffen; 
  • Vermijd direct contact met het lichaam door aangepaste kleding.
  • Rubber en PVC  zijn zeer goed bestand tegen natronloog en zijn dus aangewezen voor schoeisel, schort en handschoenen; 
  • Het gebruik van een goed afsluitende veiligheidsbril wordt aanbevolen.
  • Bij aanraking met de stof afspoelen met heel veel water en bij inname NIET (laten) braken en direct medische assistentie waarschuwen..

NaOH als gootsteenontstopper.

Een chemische ontstopper is meestal op basis van natriumhydroxide (NaOH) of zwavelzuur H2SO4, opgelost in water (vloeibare ontstopper) of in de vorm van witte korrels. Deze wordt toegepast door een lepel korrels in de afvoer te gieten gevolgd door kokend water dat voorzichtig met kleine hoeveelheden wordt toegevoegd. Omdat NaOH zeer etsend is wordt aangeraden hierbij een veiligheidsbril te dragen en afstand te bewaren tot de gootsteen omdat het mogelijk is dat de vloeistof gaat borrelen.

Als het kan de vloeistof een nachtje in de sifon laten staan alvorens met veel water door te spoelen. De werking berust op hydrolyse van veel bestanddelen van het aangekoekte vuil, waardoor b.v. haren snel oplossen, en verzeping van de vetten in het aangekoekte vuil. Daardoor en door de ontwikkelde warmte worden deze zacht tot vloeibaar oplosbaar en kunnen worden doorgespoeld.

Het is niet verstandig om gootsteenontstopper gebaseerd op loog en gootsteenontstopper gebaseerd op zwavelzuur door elkaar te gebruiken. Niet alleen neutraliseren de stoffen elkaars werking (waardoor er dus netto geen effect wordt gesorteerd), maar reageren zuren en basen zeer heftig met elkaar, waarbij kokende (bijtende) vloeistof uit de afvoer kan spatten.

Deze chemische gootsteenontstopper is niet alleen gevaarlijk voor mensen maar ook voor sommige afvoeren, die kunnen worden aangetast.

Laagste prijs garantie

Wij geven de permanent laagste prijs garantie. Dus geen tijdelijke aanbieding of speciale verzendtarieven, nee gewoon blijven als laagste geprijsd.

Veiligheid

Voor verwerking of gebruik: Draag geschikte veiligheidskleding, handschoenen en veiligheidsbril.

Eerste hulp maatregelen:
· Algemene informatie:
Verontreinigde kleding onmiddellijk uittrekken.
Aantastingen moeten meteen worden behandeld, aangezien anders moeilijk te genezen wonden kunnen ontstaan.
· Na het inademen: Frisse lucht toedienen; bij klachten altijd een arts waarschuwen. Bij acute ademhalingsproblemen, bel 112.
· Na huidcontact:
Wanneer je huid geïrriteerd blijft, een dokter raadplegen.
Onmiddellijk met heel veel lauw water en zeep afwassen en langdurig naspoelen.
· Na oogcontact: Ogen met open ooglid een aantal minuten onder stromend water afspoelen en meteen een arts bezoeken.
· Na inslikken: Drink zeer veel water en voer verse lucht aan. Onmiddellijk een arts waarschuwen.

Blusmiddelen Brandblusser aangepast aan de brandklasse van de omgeving gebruiken, evt. brandblusdeken. Alle blusmiddelen zoals SCHUIM, WATERSPROEISTRAAL, DROOG POEDER, KOOLZUUR kunnen worden gebruikt. 

Eisen aan magazijnruimten en verpakkingen Bij opslag en bewaring de originele verpakking goed gesloten houden. 

Levering

De levering geschiedt in een gesloten plastic emmer voorzien van een etiket. Per order kan je maximaal 10 van deze emmers bestellen.

 

Gebruikerslevel Iedereen
Inhoud verpakking 1 Kilogram
levertijd direct
Levering onder rembours Ja
Staat in onze labshop

Klant beoordelingen

Perfecte NAOH Beoordeling door Willem
Prijs
Waar voor je geld
Aan te bevelen
Perfect, kan niet anders zeggen. inderdaad zeer zuiver. Lost goed op ook. Keurig verpakt in een gesloten emmertje en binnen een dag in huis. Zoals het hoort! (Geplaatst op 08-12-2018)
goed product, prijs is ok Beoordeling door Shnerf
Kwaliteit
Prijs
Waar voor je geld
Aan te bevelen
Zuiverheid is zoals geadverteerd, prijs is acceptabel voor een relatief kleine hoeveelheid.
Jammer dat de kalium variant niet meer beschikbaar is maar dit ligt natuurlijk buiten Wap's controle. (Geplaatst op 08-12-2018)
top product! Beoordeling door Will
Kwaliteit
Prijs
Waar voor je geld
Aan te bevelen
Prima, zuiver en mooie korrels (Geplaatst op 29-09-2018)
ik kom weer terug Beoordeling door age
Kwaliteit
Prijs
Waar voor je geld
Aan te bevelen
ik kom weer terug voor dit produckt (Geplaatst op 16-01-2018)
Correct produkt Beoordeling door Sabine
Kwaliteit
Prijs
Waar voor je geld
Aan te bevelen
Netjes verpakt (Geplaatst op 19-12-2017)
Heel goed product Beoordeling door Micheline
Kwaliteit
Prijs
Waar voor je geld
Aan te bevelen
Heel goede beoordeling. (Geplaatst op 31-10-2017)
absoluut geen klachten Beoordeling door marian
Kwaliteit
Prijs
Waar voor je geld
Aan te bevelen
uitstekend (Geplaatst op 15-08-2017)
Netjes en goed Beoordeling door K
Kwaliteit
Prijs
Waar voor je geld
Aan te bevelen
Weinig op te zeggen dan dat het er goed verpakt en netjes uit ziet. (Geplaatst op 13-06-2017)
Zuiver! Beoordeling door Erdo
Kwaliteit
Prijs
Waar voor je geld
Iedereen die nog natrium van de gamma of kruidvat gebruikt is eigenlijk een sufferd. Je gaat je eigen lichaam toch niet verzieken met zware metalen? Deze natrium is echt zuiver en dat kan je al zien aan hoe het er uit ziet. (Geplaatst op 11-08-2011)

Schrijf je eigen review

Alleen ingelogde klanten kunnen een review schrijven. Dus, log in of registreer

Product vragen

geen vragen

Loading...