Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Kweken

Paddo kweekset Pes Amazonian xl

Treasure Coast cubensis paddo kweekset heeft erg grote flushes. Ook al worden de paddo’s in deze paddo kweekset niet erg hoog, ze groeien vaak wel in grote en dichte clusters. Heel soms heb je een kweekset waar een witte, albino paddo is te vinden tussen deze Treasure Coast paddo’s. De grote kracht van deze zeldzame paddo’s zorgt ervoor dat het absoluut de moeite waard is om te gaan schatzoeken.
€ 59,95
Op voorraad
 • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
 • Snelle, discrete levering
 • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Pes Amazonian cubensis paddo kweekset kopen

PES Amazonian cubensis staan erom bekend dat het knoerten van paddo’s zijn. De Amazonian PES behoort tot de sterkste paddo’s die Wapwinkel verkoopt. De paddo’s hebben een sterk visueel effect en zullen je tot extase brengen. De paddo’s worden rond, kastanjebruin en hebben vaak schubben op de hoed. Deze PES Amazonian paddo kweekset is makkelijk in het gebruik en het resultaat leidt tot veel lol. Gebruikers spreken over een happy paddo...

Kweken in zes stappen

 1. Vul de kweekbak uit deze growkit met water en laat deze 12 uur lang afgesloten staan weken.
 2. Na deze 12 uur giet je het overtollige water af uit de kweekbak.
 3. Nu doe je de kweekbak in de meegeleverde kweekzak met de open kant naar boven.
 4. Verwijder het deksel van de kweekset. Spoel het deksel af en doe deze in het gripzakje voor later gebruik.
 5. Vouw de bovenkant van de kweekzak twee keer om en sluit deze af met de paperclip.
 6. Nu is de Psilocybe cubensis ‘PES Amazonian paddo kweekset klaar om te groeien.

Ideale temperatuur

De ideale temperatuur is 24°C. Zorg er voor dat je kweekruimte niet onder de 18 en niet boven de 29 graden komt. In de wintermaanden kan je een thermomat gebruiken.

Licht tijdens de kweek

De Psilocybe cubensis ‘PES Amazonian’ paddo growkit heeft alleen licht nodig zodat het mycelium 'begrijpt' dat het de oppervlakte heeft bereikt. Alleen dan zullen je paddo’s groeien. Een paar uur lang kunstmatig licht of indirect zonlicht per dag is al meer dan voldoende. Het mycelium gaat dood door direct zonlicht, dus zorg dat de zon niet rechtstreeks op de kweekset kan schijnen.

Nat maken 

De dag nadat je bent gestart met het proces, begin je met besproeien/nevelen van je kweekset. Hiervoor open je de kweekzak en sproei je 1 keer tegen de zijkanten van de zak. Sproei niet rechtstreeks op de cake! Dit doe je iedere dag 1 keer. Sluit direct na het nevelen de kweekzak meteen.

Paddo’s komen op

Als de omstandigheden goed zijn, kan je de eerste kleine paddo’s (de pinheads of pins) tussen de 5 en 16 dagen verwachten. Dit hangt ook van de soort af. Sommige cubensis soorten groeien langzamer dan andere. Maar na twee weken moet je resultaat zien.

Vluchten / Flushes

De paddo’s komen op in groepjes. Dit kan een kleine of een grote groep zijn, afhankelijk van de soort waarvoor je gekozen hebt. Een dergelijke groei wordt een vlucht of ook wel “flush” genoemd. Paddo’s zijn zelden op dezelfde tijd rijp. Je kunt meer dan één flush krijgen uit één kweekset. De eerste twee flushes zijn het grootste. Als er dan nog meer flushes volgen, zullen deze kleiner zijn dan de voorgaande.

Plukken van je paddo's

Paddo’s zijn rijp en dienen geplukt te worden als de sluier tussen de hoed en de steel net gescheurd is. Gebruik bij het plukken handschoenen of zorg ervoor dat je handen, polsen en onderarmen gedesinfecteerd zijn. Zowel handschoenen als desinfectie gel zijn ook bij Wapwinkel verkrijgbaar. Pluk de rijpe paddo’s en laat de anderen doorgroeien. Haal de paddo’s van de cake door de voet van de steel van de paddo vast te pakken met je duim en wijsvinger. Draai je hand langzaam in de richting van de klok, totdat de paddo loslaat. Trek de paddo’s niet los, hierdoor kun je namelijk het mycelium beschadigen wat vervolgens zou afsterven. Als de meeste grotere paddo’s geplukt zijn, kun je ook de kleinere plukken en de stelen.

Nadat alle paddo’s geplukt zijn, bereid je de set voor op de volgende flush. 

Wanneer er na de tweede flush voor minstens drie weken geen paddo’s meer in je kweekset groeien, of als de Psilocybe cubensis ‘PES Amazonian’ paddo kweekset groen, rood, grijs of geel wordt, kun je de kweekset weggooien. Als de kleur verandert, betekent dit dat de kweekset gecontamineerd is met een andere schimmel of een bacterie. Er zullen geen andere paddo’s meer groeien in de Psilocybe cubensis ‘PES Amazonian’ paddo kweekset en de kweekset dient buiten in de vuilnisbak te worden gedaan.

Veel succes met je growkit!

Meer informatie

Meer informatie
SKU 9999-547
levertijd direct
Inhoud verpakking 2100 CC

Reviews 2

5 / 5
wappie wappie wappie wappie wappie
 • 5 wappies 2
 • 4 wappies 0
 • 3 wappies 0
 • 2 wappies 0
 • 1 wappie 0
 • Kwaliteit
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Prijs
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Waar voor je geld
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Aan te bevelen
  wappie wappie wappie wappie wappie

Verzendpartner:

Betaalopties: