Adult Only

Smartshop

Taurine capsules

Taurine capsules, kies je eigen aantal.
€ 8,95
  • Koop er 3 voor € 6,95 per stuk en bespaar 22%
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Gratis verzending vanaf 75,-

Product Details

Omschrijving

Taurine capsules kopen

Dit aminozuur bevordert omzetting van glycogeen in glucose

Glucose als brandstof

Glucose is de belangrijkste brandstof voor de spieren en hersenen. Taurine is dan ook in staat om snel lichamelijke en geestelijke vermoeidheid te verdrijven. Verder stimuleert taurine op zeer krachtige wijze de afbraak van melkzuur in de spieren. Dit is een afvalproduct van spierarbeid dat zich langzaam ophoopt en uiteindelijk tot vermoeidheid leidt. Taurine stelt deze verzuring van de spieren uit, waardoor het uithoudingsvermogen toeneemt. Voorts bevordert dit aminozuur de stofwisseling in de hersenen en het hart. Hierdoor wordt de vitaliteit verhoogd. Ook heeft taurine een positieve invloed op het functioneren van de zenuwen en heeft het een anti-oxidante en cholesterolverlagende werking.

In energiedrankjes

Taurine molecuul is een zwavelbevattend aminozuur en een van de actieve ingrediënten van populaire energiedrankjes zoals Red Bull. De scheikundige notatie voor taurine is (C2H7NO3S), de IUPAC-naam: 2-aminoethaansulfonzuur. De naam komt van het Latijnse woord taurus, dat 'stier' betekent, omdat het ontdekt werd in ossengal. Vlees en andere dierlijke producten (behalve melk en melkproducten) bevatten doorgaans veel taurine. Vorming Taurine vormt zich uit L-cysteïne, dat op zijn beurt gevormd is uit L-methionine.

Synthese in de lever

De synthese vindt plaats in de lever en in de hersenen. Functies Taurine speelt een rol bij de stofwisseling, maar de werking is nog niet helemaal duidelijk. Duidelijk is wel dat het de absorptie en versnelde afbraak van vetten uit de voeding stimuleert. Taurine is een neurotransmitter in de hersenen. Taurine is één van de belangrijkste nutriënten voor het hart. Taurine versterkt de hartspier en speelt een belangrijke rol in het contractiemechanisme (de functie van het samentrekken) van het hart. Taurine houdt de mineralenbalans van de cel in stand (kalium en magnesium binnen de cel en natrium en calcium buiten de cel), wat van groot belang is voor de functionaliteit van de hartspier.

Er zijn aanwijzingen dat hartritmestoornissen een symptoom zijn van taurinedeficiëntie. Taurine speelt een belangrijke rol voor de menselijke ooglens en in het netvlies. Onderzoek lijkt er op te wijzen dat taurine de bloeddruk verlaagt. Samen met glycine en gamma-aminoboterzuur (GABA) is taurine een inhibitoire neurotransmitter in de hersenen, wat een opgewekt en energiek gevoel kan bewerkstelligen.

Over Taurine

Taurine is een stof die je lichaam van nature aanmaakt en welke je binnenkrijgt via voeding. Taurine wordt vaak een aminozuur genoemd, maar aangezien taurine geen carboxylgroep bevat, is het in strikte zin geen aminozuur. Toch wordt in de wetenschappelijke wereld taurine geclassificeerd als aminozuur.

In welke producten zit taurine?

Taurine zit voornamelijk in vlees, vis, schaaldieren, eieren en in sommige energiedranken. Met name schelpdieren hebben een hoog gehalte taurine. Melk en melkproducten zijn minder rijk aan taurine.

Wat zijn de effecten van taurine?

Taurine vervult een functie in de hartspier en de zenuwcellen en beschermt in het oog de fotoreceptoren. Er is nog weinig onderzoek gedaan naar het effect van taurine bij mensen. Er is wel onderzoek bij ratten bekend, maar in verband met de verschillen tussen beide geven wij hieronder alleen een overzicht gegeven wat bekend is bij mensen.

Meer informatie

Meer informatie
SKU 5569
Bijzonderheden geen
Gebruikerslevel Iedereen
Ingrediënten n.v.t.
Inhoud verpakking 30/60/120 capsules van 500 mg
levertijd direct

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product


Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Verzendopties:

Betaalopties: