×

Adult Only

Labshop

Natriumhydroxide combipack

Natriumhydroxide (NaOH) combinatieverpakking. Gewone en extra kleine korrels.
€ 18,99
Niet op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Gratis verzending vanaf 75,-

Product Details

Omschrijving

Natriumhydroxide (NaOH) combipack

NaOH in de meest zuivere vorm verkrijgbaar. En dat maakt dit product geschikt om in aanraking te mogen komen met voedsel, of met apparatuur die wordt gebruikt voor de bereiding van voedsel. Omdat er geen extra metalen of andere schadelijke stoffen worden toegevoegd.
Een schoon product zonder toevoegingen. Dit is dus géén gootsteenontstopper, wat door de toevoeging van zware metalen zoals zink niet consumptie-geschikt is. Als je je (laboratorium) spulletjes echt super schoon en vrij van bacteriën wilt houden, dan gebruik je natuurlijk deze Caustic Soda, Natriumhydroxide.

Natriumhydroxie kopen

Speciaal voor iedereen die Natriumhydroxide wil kopen, maar niet weet welke de meest geschikte is voor de toepassing. Deze combipack Natriumhydroxide is daarnaast extra scherp geprijsd (maximaal 1 per klant).

Combipack (1+1)

Natriumhydroxide combipack wordt aangeboden om gebruikers het verschil te tonen, maar ook om ze het te laten ervaren. De combipack bestaat uit 1 Kg Natriumhydroxide met normale korrels, die wij prills noemen. Daarnaast omvat de levering een tweede emmer natriumhydroxide, maar dan met een ander soort korrel, de fine prills.

Normale prills

Natriumhydroxide normaal bevat prills die ongeveer zo groot zijn als een rijstkorrel. Dit vergemakkelijkt het oplossen in vloeistoffen.

Fine prills

Natriumhydroxide extra fijn bevat prills die ongeveer de helft kleiner zijn dan de normale prills. Dit maakt ze in sommige verwerkingsprocessen meer geschikt zonder machines te laten vastlopen omdat ze verstopt zijn. Maar ook lossen de fine prills gemakkelijker op in vloeistoffen.

NANTROLOOG

Natriumhydroxide (caustische soda) is een anorganische verbinding met als brutoformule NaOH. De stof komt voor als een witte, hygroscopische (vochtaantrekkende) vaste stof, die zeer goed oplosbaar is in water. De uiteindelijke oplossing wordt ook wel aangeduid als natronloog. Wanneer natriumhydroxide in contact wordt gebracht met water of zuren treedt er door de chemische reactie een grote warmteontwikkeling op. De stof is corrosief voor bepaalde onedele metalen, zoals aluminium en zink ook kan het schade toebrengen aan glas. 

NATRIUMHYDROXIDE GEBRUIKEN

Zeep maak je ook met behulp van NaOH. Het maken van je eigen zeep: Je kan geen zeep maken zonder het gebruik van Natriumhydroxide. Natriumhydroxide is niet per definitie gootsteenontstopper, het wordt er alleen van gemaakt, en niet andersom! Zelfs je eigen vertrouwde stuk zeep wat je in de winkel koopt heeft als basis ingrediënt natriumhydroxide. Natriumhydroxide is een op zich bijtende en gevaarlijk stof, dus voorzichtigheid is troef als je gaat werken met natriumhydroxide.

GÉÉN GOOTSTEENONTSTOPPER

Helaas is Natriumhydroxide nog het meest bekend onder de naam Gootsteenontstopper. Maar dit wil eigenlijk alleen maar zeggen: Van Natriumhydroxide wordt gootsteenontstopper gemaakt, en niet andersom! Je kunt natriumhydroxide op zeepgebied vergelijken met de gist die een bakker in zijn brood stopt.

Andersom kan je deze natriumhydroxide wel gebruiken als gootsteenontstopper.

Meer informatie

Meer informatie
SKU naoh-2p
levertijd direct
Inhoud verpakking 1 + 1 Kg
Kleur Wit

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Artikelen die hierop lijkenMeld je aan voor onze nieuwsbrief

Verzendopties:

Betaalopties: