Adult Only

Smartshop

L-Tryptofaan poeder

L-Tryptofaan poeder, ongecapsuleerd.
€ 29,95
Op voorraad
 • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
 • Snelle, discrete levering
 • Gratis verzending vanaf 75,-

Product Details

Omschrijving

L-Tryptofaan poeder kopen

De goedkoopste tryptofaan op het internet

L- Tryptofaan als los poeder, verpakt in hersluitbare zakjes van 100 gram per stuk. Op deze manier kan je andere doseringen toepassen dan wanneer je capsules koopt en bovendien ben je nog een stuk voordeliger uit ook.

Wat is L-Tryptofaan?

L-Tryptofaan is een essentieel aminozuur, door de hersenen gebruikt om serotonine aan te maken. Serotonine wordt ook wel de "feelgood" neurotransmitter genoemd omdat het kalmerend werkt, depressie tegengaat en van belang is voor een goed slaapritme. L-Tryptofaan is een belangrijk ingrediÎnt in veel after products, ondermeer de producten die de negatieve effecten van XTC gebruik tegengaan. 

Na XTC gebruik

Door gebruik van XTC wordt de aanmaak van serotonine in de hersenen sterk gestimuleerd en verbruiken de hersenen meer L-Tryptofaan dan onder normale omstandigheden. Na XTC-gebruik is het dus verstandig je voeding aan te vullen met L-Tryptofaan. 

Combineren met L-Tyrosine

Uitstekend te combineren met L-Tyrosine voor een nog sneller herstel!

XTC dinsdagdip

Degeneratieve ziekten

Vooropgesteld dat L-Tryptofaan geen geneesmiddel is en we ook zeker geen medische claims plaatsen, willen we je wel laten weten dat het wordt ingezet. Er worden bij vele degeneratieve ziekten, zoals osteoporose, worden lagere serotoninewaarden gemeten. Serotonine heeft een functie in bot; het remt de activiteit van osteoclasten. L-tryptofaan heeft verder nog hongerstillende eigenschappen, zodat het kan worden ingezet bij gewichtsvermindering.

Ook magnesium en vitamine B6 spelen een belangrijke rol bij de omzetting van L-tryptofaan in serotonine.

Serotonine

Tryptofaan als supplement

Tryptofaan is helaas niet rijkelijk vertegenwoordigd in het dagelijks voedsel, dus als je een hogere dosis wenst, dan is het gebruik als een supplement wenselijk.

Bekend gebruik

Het is bekend dat gebruikers overgaan tot het gebruik van L-Tryptofaan bij onder andere:

 • stress
 • slaapstoornissen
 • tegen jet-lag symptonen
 • bij ontwenningskuren
 • in de overgang
 • behandeling van depressies
 • spanningshoofdpijn
 • migraine
 • pijnbestrijding
 • restless legs
 • angst

Dosering

Een gebruikelijke dosering L-tryptofaan is 250 tot 1500 mg per dag. De behoefte kan nog verder oplopen tot enkele grammen per dag. Tryptofaansuppletie dient gescheiden van de maaltijd plaats te vinden (tenminste een half uur vóór of twee uur na de maaltijd).
Wij adviseren om de Tryptofaan te capsuleren en het vervolgens in te nemen met water of vruchtensap.

Capsulemachine voor Tryptofaan capsules

Waarschuwing

Voorzichtigheid bij het gebruik van Tryptofaan is geboden bij astma bronchiale en lupus erythematodes. L-Tryptofaan kan bij deze aandoeningen een verergeringsreactie veroorzaken. Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. L-Tryptofaan niet gebruiken in combinatie met MAO-remmers.

Combineren

Tryptofaan mag nooit gecombineerd worden met antidepressiva en slaapmiddelen. Interacties met reguliere of natuurgeneesmiddelen zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor altijd eerst je huisarts of een deskundige.
 

Blog over L-Tryptofaan

 
Heeft deze stof je interesse gewekt en wil je er meer over lezen? In ons blog publiceren we dagelijks artikelen en ook schreven we al eerder over L-Tryptofaan.
 
 

Meer informatie

Meer informatie
SKU 55555
levertijd direct
Inhoud verpakking 100 gram

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Artikelen die hierop lijkenMeld je aan voor onze nieuwsbrief

Verzendopties:

Betaalopties: