Wapwinkel verkoopt geen producten aan minderjarigen. Dus voor je toegang krijgt: ben je 18 jaar of ouder?

Lavendula Angustifolia

€ 6,99
  • Koop er 3 voor € 6,25 per stuk. en bespaar 11%
Beschikbaarheid: Op voorraad
Lavendel heeft een rustgevende, verlichtende werking en bevordert de galproductie. Het kan worden gebruikt als antisepticum.

Lavendula Angustifolia

Lavendel is terug te vinden in vele tuinen omwille van de paarse kleur en de geur van de bloemen. De struik wordt niet hoger dan een meter en niet breder dan een halve meter. De bloemen zijn puntvormig en kunnen wel acht centimeter lang worden. Het wordt gekweekt voor de lavendelolie die geëxtraheerd wordt uit de bloemen. Deze olie wordt als geurstof gebruikt in cosmetica en de aromatherapie. Ook kunnen lavendelkorrels in zakjes in kledingkasten worden gelegd om de kleren te parfumeren door de verdampende etherische olie (en naar men zegt worden zo motten geweerd). Lavendelbloemen worden tevens in Potpourries verwerkt.

Lavendel heeft een rustgevende, verlichtende werking en bevordert de galproductie. Het kan worden gebruikt als antisepticum.

Effecten

Bij hogere dosering (> 1 gr.) kunnen maag en darmen te sterk geprikkeld worden en zich bewustzijnveranderingen voordoen.
Werking:Toepassing:
Gebruik
Lavendelbloemen werken kalmerend op het centrale zenuwstelsel. Vanwege de looistoffen heeft het een stoppende werking bij diarree. Pure Lavendelthee wordt nog zelden gebruikt, vaak wordt het gemengd met andere kruiden om de slaap te bevorderen en de zenuwen te kalmeren. ‘Vegetatieve dystonia' (een functiestoornis van het autonome zenuwstelsel) wordt vaak met lavendel behandeld.
Lavendelbad:
Verwarm 1 liter water met ± 50gr. Lavendelbloesem overgieten tot het kookpunt en laat dit 10 minuten trekken. Voeg het aftreksel door een zeef toe aan een warm bad. Dit bad is bijzonder goed voor overprikkelde mensen en geeft kalmering en ontspanning.

In de loop der tijden ontstond de volgende lijst van toepassingsmogelijkheden van lavendel in de volksgeneeskunst: gebrek aan eetlust, bloedaandrang in het hoofd, opgeblazenheid, koliek, misselijkheid, duizelingen, onmacht, migraine, hoofdpijn, beroerte, zenuwzwakte, geelzucht, lever- en miltaandoeningen, beginnende waterzucht, verlammingen, pijnlijke ledematen, reuma en jicht.

Gebruikerslevel Iedereen
Inhoud verpakking 20 gram
levertijd 1 - 3 werkdagen
Staat in onze vaposhop

Klant beoordelingen

Goed voor gebruik Beoordeling door Evelien
Kwaliteit
Prijs
Waar voor je geld
Aan te bevelen
Ik ben creatief met eigen geurzakjes en gebruik dit product om te verwerken in de zakjes als Lavendel geur en krijg er veel positieve reacties op . (Geplaatst op 20-06-2018)

Schrijf je eigen review

Alleen ingelogde klanten kunnen een review schrijven. Dus, log in of registreer

getLayout()->createBlock("snippets/products")->toHtml(); ?>
Loading...